Acasă alegeri locale 2012 Caraş – Severin – voturi fotografiate şi băuturi alcoolice lângă secţiile de...

Caraş – Severin – voturi fotografiate şi băuturi alcoolice lângă secţiile de votare

DISTRIBUIȚI

În judeţul Caraş-Severin au fost consemnate duminică până la ora 13, 18 sesizări cu privire la producerea de incidente electorale, din care 15 au fost primite prin apelul unic de urgenţă 112, ne informează surse din biroul de presă al IPJ.

 12, însă, dintre aceste sesizări nu s-au confirmat. În urma intervenţiilor oamenilor legii la sesizări, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, din care două pentru fotografierea buletinului de vot şi una pentru comercializare de băuturi alcoolice la mai puţin de 500 metri faţă de secţia de votare.

Trei dintre sesizări sunt în curs de verificare şi soluţionare, în două dintre acestea existând suspiciuni cu privire la indicarea cu cine să se voteze, iar la secţia de votare din satul Goleţ au fost suplimentate forţele de ordine pentru a preîntâmpina evenimentele negative, existând acolo o aglomerare de votanţi.
Concret, la secţia de la Şcoala Generală nr. 7 din Bocşa,  a cărei pază era asigurată de pompieri, un bărbat în vârstă de 37 ani, a fost sancţionat contravenţional întrucât a pozat buletinul de vot. Preşedintele secţiei de votare i-a sesizat pe cei care au în pază secţia, iar ulterior echipa de cercetare deplasată la faţa locului l-a sancţionat contravenţional pe bărbat cu 2.200 de lei. În localitatea Prilipeţ, o societate comercială a fost sancţionată contravenţional cu 500 de lei, întrucât comercializa băuturi alcoolice la mai puţin de 500 metri de secţia de votare, fapt interzis de lege.

Comentarii

comentarii