Acasă Cultura Cartea zilei, la Timișoara! Întoarcerea acasă a baronului Wenckheim, scrisă de László...

Cartea zilei, la Timișoara! Întoarcerea acasă a baronului Wenckheim, scrisă de László Krasznahorkai

DISTRIBUIȚI

Cartea zilei, la Timișoara! Întoarcerea acasă a baronului Wenckheim, scrisă de László Krasznahorkai, apărută la presigioasa editură Pandora M, în 2021. Traducerea este făcută de Ildikó Gábos-Foarță, soția poetului Șerban Foarță, din Timișoara.

„Apocaliptic, vizionar, nebunesc.“, dă verdictul Publishers Weekly despre aceasta copleșitoare carte.

Pretextul romanului îl constituie întoarcerea baronului Béla Wenckheim în orașul său natal din Ungaria, după o lungă perioadă de exil petrecută la Buenos Aires, de unde a fugit din cauza datoriilor imense lăsate în cazinouri.

Dorința lui secretă este să se împace cu iubita din liceu, Marika. Ceea ce urmează însă este o simfonie a confuziei, o înlănțuire de evenimente haotice în care sunt angrenați politicieni de provincie și infractori mărunți, dar și un straniu Profesor, un savant de renume mondial care cercetează mușchiul de copac și încearcă să se detașeze, în izolare, de orice formă de gândire.

Fără să știe, locuitorii orașului se află pe marginea abisului, a morții iminente care se apropie pe ritmurile melancolice și isterice ale ceardașului. Volumul poate fi găsit la librăria La două bufnițe.

 

Comentarii

comentarii