Acasă Actualitate Casa de Cultură a Municipiului ar putea coordona proiectul ”Timișoara –Capitală Culturală...

Casa de Cultură a Municipiului ar putea coordona proiectul ”Timișoara –Capitală Culturală Europeană”. Primarul Robu a anunțat deja un proiect de hotărâre al CLT

1193
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a venit cu noi informații despre cum vrea să coordoneze proiectul ”Timișoara –Capitală Culturală Europeană”. Astfel o instituţie din subordinea Primăriei, Casa de Cultură a Municipiului, ar putea să îşi asume implementarea proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană. Primarul a anunțat că un proiect de hotărâre în acest sens se va regăsi pe masa consilierilor locali la şedinţa de plen din 7 iulie.

”Am promis, în comunicatul de ieri, că sub coordonarea mea, proiectul ”Timișoara –Capitală Culturală Europeană” va fi gestionat cu transparență totală, cinstit, corect, legal, numai și numai în interesul orașului, al României și al Europei.

1). Formula juridică pe care noi, Primăria Timișoara, o considerăm cea mai potrivită să gestioneze implementarea proiectului ”Timișoara –Capitală Culturală Europeană” este o structură a administrației publice a orașului, cu personalitate juridică, similară, sub aspectul legislației ce-i stă la bază, Casei de Cultură a Municipiului, structură care se va numi ”Centrul de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene”. Intenționăm să înființăm această structură în ședința de Consiliu Local de marți, 07.07.2020. Menționăm că, presupunând, prin absurd, că această formulă nu va fi agreată de Comisia Europeană –deși semnalele neoficiale primite până la această oră sunt încurajatoare-, există variante alternative, unele constituite deja în precedente.

2). Până când noua structură va fi operațională, implementarea proiectelor culturale angajate prin dosarul de candidatură se va face prin Casa de Cultură a Municipiului. În acest sens, pentru a se câștiga timp, în ședința de Consiliu Local de marți, se va decide, pe de o parte, alocarea unei sume duble față de cea de anul trecut –3 milioane lei, în loc de 1.5 milioane lei- pentru finanțarea nerambursabilă de proiecte culturale reprezentând angajamente din dosarul de candidatură sau consonante cu acestea. Perioada de depunere a cererilor de finanțare va fi 27.07.2020 – 31.07.2020, până în 27.07.2020 fiind lăsat timp de studiu al dosarului de candidatură și elaborare a cererilor de finanțare.

3). Jurizarea cererilor de finanțare referite la punctul 2 va fi făcută de o comisie din care subsemnatul voi propune să facă parte cele două personalități europene deja cu implicare la momentul curent în proiectul ”Timișoara –Capitală Culturală Europeană”, Ulrich Fuchs –director de program Marseille 2013 și Linz 2009- și Martin Heller –director artistic Linz 2009-, directorii instituțiilor culturale emblematice ale orașului –Teatrul Național, Opera Română, Filarmonica Banatul, Teatrul German, Teatrul Maghiar sau reprezentanți desemnați de ei, 3 personalități culturale locale și câte un reprezentant al Consiliului Local, Consiliului Județean și Ministerului Culturii”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Timișoarei.

Nicolae Robu, a anunţat, joi, că Primăria Timişoara îşi va asuma proiectul Capitală Culturală Europeană, în urma ”numeroaselor scandaluri interne interminabile” care au făcut Asociaţia Timişoara 2021 ”total ineficientă şi au decredibilizat-o în ochii comunităţii”.

Comentarii

comentarii