Acasă Actualitate Casa preotului Alex Mihăescu a ars din temelii în Postul Paștelui. Cum...

Casa preotului Alex Mihăescu a ars din temelii în Postul Paștelui. Cum îl puteți ajuta?

1095
DISTRIBUIȚI

În timp ce părintele paroh Alexandru Mihăiescu și familia sa se aflau la biserică, casa parohială nou renovată din Parohia Poiana, comuna Buchin, județul Caraș Severin, a fost cuprinsă de flăcări.

Alarma s-a dat în jurul orelor 19:25, când, până la sosirea pompierilor, localnicii au încercat stingerea focului cu ajutorul mai multor găleți de apă, lucru care a ajutat ca focul să nu se extindă și la casele vecine.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că focul a izbucnit din camera centralei. În urma incendiului, acoperișul casei și alte anexe au fost distruse complet, rămânând doar pereții. De asemenea, familia, care are 4 copilași, a pierdut cea mai mare parte din bunurile agonisite, fiind un moment de grea încercare pentru părintele Mihăiescu.

Din încredințarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, Episcopia Caransebeșului, prin Protopopiatul Caransebeș, se alătură durerii familiei, nu doar prin rugăciune și încurajare duhovnicească, ci și printr-o colectă ce va fi organizată, în duminicile de 18 și 25 aprilie, în toate parohiile din cadrul protopopiatului. Pe lângă această colectă, Protopopiatul Caransebeș redirecționează banii strânși în cadrul Campaniei „Dăruiește o bucurie unei familii de Sfintele Paști” către familia părintelui Mihăiescu.

Acum, în timpul Postului Paștelui când aproapele nostru urcă dealul Golgotei cu o cruce de foc, suntem chemați să fim și noi Simon din Cirene și să îl ajutăm la purtarea crucii, prin rugăciune și suport material pe care îl puteți oferi în colectele organizate în cadrul Sfintelor Liturghii din cele două duminici sau în contul RO47BRDE110SV14334081100 – este mesajul Episcopiei Caransebeș.

Comentarii

comentarii