Acasă Actualitate Casele lui Robu

Casele lui Robu

6052
DISTRIBUIȚI

Conform ultimei declarații de avere, primarul Nicolae Robu are, în continuare, aceleași apartamente pe care le avea în anii trecuți: unul de 94 mp, cumpărat în 1991, și unul de 85 mp, cumpărat în 2004, ambele deținute împreună cu soția, Florica Robu. În anul 2016, în declarația de avere era cuprins și un teren de 1,027 metri pătrați, cumpărat în 2005. Anul trecut, Robu a donat terenul intravilan celor doi copii, Andreei Robu revenindu-i 522 de metri pătrați, iar lui Raul Robu, 519 metri pătrați.

Terenul este situat într-o zonă privilegiată a Timișoarei, pe strada Boema, în zona Braytim. Pe o străduță de 70 de metri, cu vile cochete și un supermarket, Carrefour, în imediata apropiere. Foarte aproape se afla linia de troleibuz 15 și expres 2, Școala Gen. 30, precum și magazinele Profi și Prospero. Pe piața imobiliară din Timișoara, prețul unui metru pătrat de teren, în zona respectivă, trece de 250 de euro, semn că Nicolae Robu a fost un vizionar în urmă cu 13 ani. Prețul a crescut în ultimii ani și pentru că Primăria Timișoara a investit masiv în rețele de utilități și în cele stradale din zona Mureș.

Imediat după ce au intrat în posesia terenului, copiii primarului au și început demersurile pentru construcția a trei vile (ceea ce este, teoretic, foarte bine!). Dacă un timișorean de rând așteaptă după o autorizație de construcție, în media, peste 320 de zile, urmașii primarului au obținut documentele în doar câteva săptămâni! Au reușit, cu performanță de eficiență (sic!) să obțină, în doar 16 zile, autorizații de construcții pentru modificarea regimului de înălțime, din P+1E în S+P+1E. De asemenea, funcționarii din Primăria Timișoara, ”nobili și harnici”, s-au dat peste cap pentru ca modificarea autorizațiilor de construcție nr. 29/10.01.2018 și nr. 29/10.01.2018, privind regimul de înălțime, din P+1E în S+P+1E (cu spațiu tehnic la subsol), realizare balcon pe fațada principală și împrejmuire la front stradal – realizare acces auto, să fie redactată în 23 februarie 2018 (adică, în numai 44 de zile!). Cine nu și-ar dori o astfel de performanță, așa ca simplu cetățean?

Lucrările efective au început în luna martie, firma Luz Construct fiind cea care va construi ansamblul compus din trei vile. În schimbul lucrărilor, firma va primi una dintre vile, pe care a pus-o deja la vânzare pe site-ul imobiliare.ro pentru suma de 160.000 de euro. Ce faină afacere! Cine nu ar visa la așa ceva? Rapiditate, eficiență, simț practic, energie, viitor asigurat! O altă vilă este deja vândută unui medic stomatolog din Timișoara, iar cea de a treia va rămâne în proprietatea familiei Robu.

Dorește, oare, domnul Robu să iasă din politică și administrație? Să fie vreun semn toată această grabă?

Mai sunt, oare, și alte afaceri, despre care… nu știe cetățeanul Timișoarei?

Comentarii

comentarii