Acasă Actualitate Cătălin Iapă, o şansă de sub linie, pentru un teren de casă...

Cătălin Iapă, o şansă de sub linie, pentru un teren de casă gratuit, de la primărie?

935
DISTRIBUIȚI

Consilierul primarului Nicolae Robu, tânărul Cătălin Iapă, încă mai are o şansă să primească un teren gratuit de la primărie, pentru s-şi construi o casă, la fel ca alţi 128 de timişoreni cu vârsta până în 35 de ani, cu toate că este primul sub linia care delimitează norocoşii de ghinionişti.

În plenul de marţi al CLT se află pe ordinea de zi şi Proiectul de hotărâre privind aprobarea Tabelului nominal ierarhizat după punctaj al solicitanţilor de teren conform Legii nr. 15/2003 şi a atribuirii parcelelor validate conform Hotărârii Consiliului Local  nr. 20/29.01.2019.

După ce consilierii locali vor vota marţi tabelul, cei admişi vor primi parcelele, dar numai după ce mai aduc câteva piese la dosar precum şi “dovada că au un depozit bancar de 10.000 de euro şi o declaraţie notarială că între timp nu au devenit proprietari de locuinţă”, după cum spunea primarul Nicolae Robu, în conferinţa de presă de vineri.

Apoi, şansa i-ar putea surâde lui Cătălin Iapă, pentru că va urma reanalizarea dosarelor, etapă în care este foarte probabil să mai urce o poziţie pe listă şi să primească lotul de locuinţă. Fără emoţii este însă fost consilieră a primarului, promovată mare șefă în primărie, Sanda Greblă, calificată pe o poziţie eligibilă din primul foc. Ghinionist este însă şi city-managerul Robert Kristof care a obţinut un punctaj ce l-a clasat aproape de poziţia 150.

Primarul Nicolae Robu i-a făcut “tâmpiţi rău” pe cei care spun că un tânăr (precum Cătălin Iapă) nu ar avea dreptul să se înscrie într-o competiţie publică şi să o câştige doar pentru că este consilierul său. “Oare ce minte au cei care au opinii critice la aşa ceva? Consilierii mei sunt decăzuţi din drepturile de cetăţean? În ţara asta există legi. Acest tânăr este primul sub linie. Dar presupunând că ar fi fost o poziţie mai sus, că e la egalitate de punctaj, numai după criteriile de departajare este primul sub linie, el nu are dreptul oricărui cetăţean din ţara asta, pentru că e consilierul meu? A beneficiat de vreun bonus în atribuirea punctajului pentru că e consilierul meu? Atunci ar fi fost incorect; altfel, e în competiţie egală cu orice tânăr. Trebuie să fii tâmpit rău, îmi pare rău că trebuie să o spun, dar nu tâmpit, ci tâmpit rău, ca să ai pretenţia ca nişte cetăţeni care ocupă anumite poziţii care nu îi favorizează într-o competiţie, să nu aibă dreptul să participe la competiţie”, spunea primarul, vineri.

Comentarii

comentarii