Acasă Eveniment Cazul Băhăian are ramificaţii la Timişoara

Cazul Băhăian are ramificaţii la Timişoara

675
DISTRIBUIȚI

Încă un suspect în cazul Băhăian a fost găsit la Timişoara, acesta fiind a doua persoană identificată de autorităţi în legătură cu infracţiunile economice ale grupării fostului patron Sabina Product.
Celălalt suspect, Dan Negureanu, prins marţi, a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore la Ialomiţa. E l va fi dus în faţa instanţei pentru a fi arestat, spun surse judiciare.
Sergiu Băhăian, fostul patron al Sabina Product, care este acuzat că este liderul grupării cercetate de DIICOT pentru uciderea a patru persoane, a primit, duminică, mandat de arestare de la Tribunalul Ialomiţa.
Alături de Băhăian, au primit mandate trei complici ai acestuia. Astfel, Tribunalul Ialomiţa a admis duminică propunerea DIICOT de arestare preventivă a lui Sergiu Băhăian, Eduard Mărculescu, Mihai Dăscălete şi Gheorghe Teleagă.
În acelaşi timp, Tribunalul Constanţa a emis, duminică dimineaţă, la ora 1.00, decizia de arestare a principalilor suspecţi în cazul grupului infracţional din Ialomiţa suspectat de uciderea a patru persoane: Grigoraş Adrian şi Şlepac Valentin. Tribunalul a admis propunerea Serviciului Teritorial din cadrul DIICOT Constanţa şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului – Grigoraş Adrian, pentru o perioadă de 25 de zile, cu începere de la data de 17.01.2010 până la data de 10.02.2010. De asemenea, Tribunalul a dispus înlocuirea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea luată faţă de inculpatul Şlepac Valentin cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 25 de zile, cu începere din data de 17 .01 2010 până la data de 10.02.2010.
Peste zece persoane sunt cercetate de procurorii DIICOT, după ce mai multe unităţi de combatere a crimei organizate, ofiţeri DGIPI şi SRI au strâns probe care arată că acestea au ucis cel puţin patru oameni, pentru a şterge urmele unor afaceri ilegale cu file CEC sau bilete la ordin fară acoperire.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, remis sâmbătă Agenţiei NewsIn, există informaţii care arată că şi alte persoane, foşti membrii ai grupării, ar putea să fi fost ucise de cei zece cercetaţi. În comunicat este subliniat faptul că această grupare era foarte ermetică, astfel că au fost alocate resurse umane şi materiale deosebite pentru monitorizarea celor vizaţi. Gruparea acţiona pe raza localităţilor Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti.
Liderul grupării cercetate de DIICOT pentru uciderea a patru persoane, Sergiu Băhăian, fostul patron al Sabina Product, a fost prins vineri noapte, în Capitală, după ce poliţiştii au tras mai multe focuri de armă. Alături de Băhăian, poliţiştii l-au prins şi pe Eduard Marian Mărculescu, considerat de anchetatori mâna dreaptă a lui Băhăian. Pentru prinderea lor, poliţiştii au tras mai multe focuri de armă, unul în maşina în care se aflau cei doi, după ce aceştia au accidentat un ofiţer de la Crimă Organizată. Ofiţerul a suferit o fractură la mâna stângă.
Grupul infracţional a fost constituit de Sergiu Băhăian şi Valentin Şlepac. La grup au mai aderat şi Grigoraş Adrian, Piciog Marin şi Piciog Petre, aceştia doi din urmă fiind fraţi gemeni. Din primele informaţii, se pare că omorurile au fost comise de Şlepac şi Grigoraş, la iniţiativa lui Băhăian. Există indicii că membrii grupului nu s-au mai înţeles în ceea ce priveşte împărţirea profitului şi că cei omorâţi ar fi putut apela la autorităţi.
Procurorul-şef al DIICOT Constanţa, Laurenţiu Bratosin, a declarat sâmbătă că activitatea grupării infracţionale a lui Băhăian este fără precedent în România. El a prezentat apoi modul de operare precum şi cel în care au fost ucise victimele.  Bratosin a spus că una dintre victimele grupării criminale, Cernat Lucian, a fost aruncat în anul 2006, în Dunăre, de pe podul rutier de la Cernavodă, după ce iniţial a fost sedat şi adus în stare de ebrietate. O altă victimă, Leonte Emilian, a fost ucisă în anul 2008, cu mai multe lovituri de ciocan în cap, cadavrul fiind descoperit în Canalul Dunăre – Marea Neagră.
Cea de-a treia victimă a fost Ulezu Ionel, omorât tot în anul 2008, fiind îngropat de viu după ce a fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Cadavrul său a fost descoperit într-o curte din satul Măgura, comuna Cerchezu, judeţul Constanţa, într-o groapă, la aproximativ doi metri adâncime, sub o placă de beton, deasupra căreia a fost construit un WC.
Captalan Petrică a fost omorât în anul 2008, după ce a fost lovit în cap cu o bâtă şi îngropat imediat într-o groapă, la aproximativ un metru adâncime, deasupra cadavrului fiind turnată o placă de beton, care a fost acoperită cu pământ. Procurorul şef al DIICOT Constanţa a mai spus că ar mai putea exista şi alte victime, dar nu a putut confirma acest lucru.
Sursa: NewsIn

 

Comentarii

comentarii