Acasă Economic CCIAT a organizat cea de-a doua ediție a CLIMATHON

CCIAT a organizat cea de-a doua ediție a CLIMATHON

1271
DISTRIBUIȚI
dav

În data de 27 octombrie 2017, la Timișoara Startup Hub în City Business Centre, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș,  în calitate de partener al Programului CLIMATE KIC în România pentru perioada 2014-2020, împreună cu Asociația Banat IT, au organizat pentru a doua oară în România evenimentul CLIMATHON, un maraton de 24 ore, desfășurat concomitent în peste 120 de orașe ale lumii. 

Tema dezbătută a  fost una interesantă și de mare actualitate „Assessing and dealing with climate footprint: from individual to city scale”.

Pe parcursul celor 24 de ore, participanții s-au putut familiariza cu  tematicile susținute de: Iosif Boroș – „Nearly zero energy school building, o soluție pentru îmbunătățirea amprentei climatice?; Teodora Borghoff – „Climate Change Induced Disaster Risk Reduction”; arh. Dan Stoian – „Cum poate Casa Pasivă și Casa Zero-Energy să influenșeze amprenta de carbon”.

În urma sesiunilor de brainstorming, au rezultat două idei care au fost prezentate în fața juriului:

      Rover – un robot controlat care deține mai mulți senzori și care poate colecta date din zone cu acces limitat. Acesta poate fi un ajutor pentru persoanele aflate în dificultate sau în caz de incendiu, poate alarma autoritățile competente, poate semnala zone cu emisii periculoase sau care nu sunt propice pentru sănătate.

      Padel – o aplicație care va conduce la creșterea folosirii bicicletelor în detrimentul mașinilor, mai ales în zonele aglomerate din oraș. Sistemul poate folosi monede virtuale care în timp se pot transforma în monede reale prin aplicarea de reduceri la unele magazine, etc.

Cele două echipe au fost recompensate prin acordarea de premii (sistem de măsurare a calității aerului, brățări fitness) dar și prin oferirea de vouchere pentru promovare și pentru achiziționarea de materii prime necesare construirii echipamentelor.

Comentarii

comentarii