Acasă Actualitate Ce formă de psihoterapie ți se potrivește?

Ce formă de psihoterapie ți se potrivește?

DISTRIBUIȚI

La Universitatea de Vest Timișoara, a avut loc, marți 16 aprilie, seara, conferința Ce formă de psihoterapie ți se potrivește? La eveniment au participat profesorii specialiști, studenții și masteranzii.

Profesorul de Psihologie, Mona Vintilă, directorul masteratului de Psihologie clinică și Psihoterapie din cadrul UVT a explicat:

”I-am invitat să avem o discuție liberă despre ce formă de psihoterapie ți se potrivește. Am invitat și colegi profesori, fiecare cu altă formare psihoterapeutică și încercăm să le răspundem studenților și masteranzilor prezenți care ar fi varianta de formare cea mai potrivită pentru ei și pe ce criterii ar trebui să își aleagă această formare, dar și ce înseamnă fiecare formare.

De multe ori studenții intră într-o formare, fără să știe ce înseamnă aceasta. După aceea constată că le place sau nu le place sau le place mai puțin sau nu li se potrivește acea formă de psihoterapie. Astfel, noi încercăm să îi ajutăm să își clarifice situația înainte să acceadă într-o etapă nouă de formare.

Ce trebuie să știe studentul sau masterandul?

Profesor Vintilă a răspuns: El trebuie să știe ce fel de formare este: de scurtă durată, de durată medie sau de durată foarte lungă. De exemplu, cea mai lungă este psihanaliza  care presupune opt ani de pregătire. Trebuie să știi, în momentul când te-ai angajat la ceva, dacă ești dispus financiar, dar ca și timp și energie  investită să te pregătești atâția ani.

De asemenea, depinde foarte mult în termeni de relaționare cu clienții. Unele forme psihoterapeutice sunt mai lejere, permit o interacțiune mult mai apropiată cu clienții, iar altele, cum este psihanaliza, au o formă mult mai rezervată și distantă între client și psihoterapeut.

Comentarii

comentarii