Acasă Actualitate Ce însemnă să fii viu? De la Paris la Timișoara, Noaptea ideilor...

Ce însemnă să fii viu? De la Paris la Timișoara, Noaptea ideilor ajunge la UVT

697
DISTRIBUIȚI

Ce însemnă să fii viu? Care este locul nostru în lumea vie ? În ce fel faptul de „A fi viu!” (être vivant) ne obligă să trecem la acțiune ? Acestea sunt principalele întrebări de la care pornește Noaptea Ideilor 2020. La Nuit des Idées, în 30 ianuarie, de la ora 18.00, la Universitatea de Vest Timișoara.

Tema acestei ediții pune în discuție problema echilibrelor ecologice și a relației dintre om și lume. Aceasta invită la dezbatere pornind de la întrebările pe care le ridică mutațiile tehnologice și apariția inteligenței artificiale. „Să fii viu!” înseamnă și să acționezi, să-ți iei angajamente, să dai sens acțiunilor și existenței.

La Timișoara, ne întrebăm ce înseamnă să fii viu în epoca urgenței climatice.  După o conferință privind schimbările climatice (COP 25) prezentată ca foarte dezamăgitoare, cum stăm cu măsurile luate în numele urgenței climatice?

De la Paris la București și în alte peste 100 de orașe din lume, marile subiecte ale vremurilor în care trăim sunt dezbătute în locuri de cultură și de știință, în ultima joi a lunii ianuarie!

Noaptea ideilor înseamnă: o temă comună; o dată comună: ultima joi din ianuarie; un site comun care prezintă întregul program sub forma unei hărți interactive: www.lanuitdesidees.com; o noapte de dezbateri internaționale (100 de orașe în mai bine de 70 de țări); o mare adunare civică (200 000 de participanți în toată lumea); numeroase dezbateri transmise online ; de urmărit #nuitdesidees și un eveniment inițiat de Institutul Francez din Paris în 2016.

Comentarii

comentarii