Acasă Actualitate Ce soluție propune rectorul UMFT pentru a fi salvate spitalele de la...

Ce soluție propune rectorul UMFT pentru a fi salvate spitalele de la prăbușire din cauza Covid19?

2972
DISTRIBUIȚI

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Timișoara, prof. Octavian Crețu, vine cu o soluție salvatoare, pentru a fi degrevate spitalele de multitudinea de pacienți cu Covid19 și de posibila prăbușire, din cauza coronavirusului.

Prezentăm declarația prof. Octavian Crețu: ”Mi se pare anormal ca un caz simplu de Covid19 să fie primit într-o unitate de primiri urgențe (UPU) și să infecteze un întreg spital cu tot cu cadre medicale și pacienți, fiindcă în spitale nu sunt numai pacienți cu COVID19.

De exemplu, la noi, la Spitalul Municipal Timișoara, sunt pacienți internați la Hematologie cu leucemii sau limfoame, iar ei dacă sunt infectați cu coronavirusul, având o imunitate scăzută, vă dați seama ce s-ar întâmpla. Oncologia se află tot la Spitalul Municipal, iar infectarea acelor pacienți ar fi o dramă.

Eu cred că ar trebui să trecem la etapa următoare în care cazurile infectate cu SARD-COV2 simple asimptomatice să fie tratate de medicii de familie. Astfel, va fi un suport pentru spitale unde vor intra cazurile mai grave care au nevoie de oxigenoterapie și ventilație. În caz contrar sistemul spitalicesc se va prăbuși în scurt timp și nu cred  că e bine să se întâmple asta”, atenționează prof. Crețu.

Comentarii

comentarii