Acasă Actualitate Ce trebuie să ştim despre deşeurile pe care le generăm?

Ce trebuie să ştim despre deşeurile pe care le generăm?

451
DISTRIBUIȚI

Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Timişoara a organizat campania de informare, conştientizare şi responsabilizare “Ce trebuie să ştim despre deşeurile pe care le generăm?”, în comunităţile locale din Timişoara, reprezentate de Consiliile Consultative de Cartier Blaşcovici, Fabric, Plopi – Kunz şi Steaua –Fratelia. “Prin această campanie, membrii consiliilor consultative de cartier şi cetăţenii care au răspuns invitaţiei de a participa la întâlnirile programate, au fost informaţi despre avantajele colectării separate a deşeurilor, ţinând cont că la nivelul municipiului Timişoara colectarea duală este implementată în toate cartierele, şi despre soluţiile alternative pentru reducerea cantităţii de deşeuri care ajunge, în final, în depozit”, a precizat Gabriela Lambrino, directorul ARPM Timişoara. Dintre problemele şi solicitările  cetăţenilor amintim: deficienţe privind colectarea selectivă a deşeurilor; incidenţa mare a depozitelor de deşeuri clandestine, atât în zone publice, cât şi în incinta fostelor unităţi industriale; ineficienţa măsurilor preventive şi a sancţiunilor pentru depunere necontrolată de deşeuri; dificultăţile legate de implicarea martorilor în aplicarea amenzilor; nevoia de a creşte numărul acţiunilor de control şi numărul personalului implicat din partea autorităţilor şi nevoia de a stimula voluntariatul de mediu.
“Considerăm că scopul campaniei a fost atins, propunerile venite din partea cetăţenilor fiind feed-back-ul comunităţii la iniţiativa ARPM Timişoara”, a spus Lambrino.

Întrebări şi răspunsuri la www.arpmv5.ro

Problemele semnalate de către cetăţeni, dar şi propunerile acestora au fost transmise Primăriei municipiului Timişoara – Direcţiei de Mediu, Direcţiei Edilitare şi Poliţiei Comunitare, Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş şi operatorului de salubritate S.C. Retim Ecologic Service S.A. De asemenea, în perioada imediat următoare, pe pagina web a instituţiei – www.arpmv5.ro -, la secţiunea “Gestiunea deşeurilor” se va înfiinţa o nouă rubrică, dedicată acestei tematici, cu denumirea: “Întrebări şi răspunsuri privind gestionarea deşeurilor”.

Comentarii

comentarii