Acasă Eveniment Cei patru elevi au ucis și incendiat un prieten au fost reţinuţi

Cei patru elevi au ucis și incendiat un prieten au fost reţinuţi

2097
DISTRIBUIȚI

Ororile din Mehedinţi s-au repetat în Reşiţa, unde procurorii au descoperit în spatele unui incendiu o crimă de o brutalitate extremă. Aici, autorii sunt patru elevi, niciunul mai mare de 17 ani. Iar victima este chiar prietenul lor, un bărbat de 29 de ani. Adolescenţii l-au bătut, iar apoi i-au incendiat trupul ca să-şi ascundă urmele. Tragedia s-a petrecut chiar în timpul unei petreceri.

O casă improvizată, situată chiar în spatele unor blocuri din Reşiţa, a devenit locul crimei. Iniţial, poliţiştii au ajuns acolo după un apel la 112 care anunţa un simplu incendiu.

Doar că, înăuntru, anchetatorii au găsit trupul carbonizat al unui tânăr de 29 de ani. Şi mai multe indicii care i-au condus pe o singură pistă: cea a unui asasinat.

De la o petrecere între prieteni s-ar fi ajuns la o crimă îngrozitoare. Victima îşi chemase în vizită prietenii: patru elevi de 16 şi 17 ani care locuiau în apropiere. Şi cărora, spun martorii, obişnuia să le mai dea bani sau ţigări.

După câteva pahare de alcool, distracţia a degenerat în violenţe. Adolescenţii şi-au lovit prietenul până la moarte, iar apoi au încercat să-şi ascundă urmele.

Au dat foc locuinţei şi au aruncat câteva haine la întâmplare, sub un pod din zonă, în speranţa că îi vor induce în eroare pe criminalişti.

Alina Boeru, purtător de cuvânt IPJ Caraş Severin: Incendiul a izbucnit la un sălaş situat pe un deal, la aproximativ 500 de metri în spatele unor blocuri, din zona căminelor din Reşiţa.

Sălaşul, prevăzut cu o singură încăpere, a fost distrus în totalitate de incendiu.

Adolescenţii au fost găsiţi şi duşi la audieri câteva ore mai târziu. Erau acasă, cu părinţii care nu ştiau nimic din ceea ce se întâmplase.

Crima înfiorătoare a dus la un val de revoltă în Reşiţa. Deşi cartierul e cunoscut pentru violenţe, oamenii spun că n-au văzut nici măcar o patrulă de Poliţie în zonă: “Nu e de mirare. Poliţia trece pe aici doar când au probleme. Când a fost cu pandemia, cu măştile, atunci au fost o grămadă, dar în rest, eu nu prea i-am văzut”.

Toţi cei patru adolescenţi şi-au recunoscut faptele şi au fost reţinuţi. Însă doar unul dintre ei va răspunde pentru crimă. Este vorba despre elevul care şi-a lovit prietenul până la moarte. Ceilalţi vor fi consideraţi, cel mai probabil, complici.

Comentarii

comentarii