Acasă Actualitate Cele mai multe proiecte europene sunt la Maternitatea Odobescu Timişoara

Cele mai multe proiecte europene sunt la Maternitatea Odobescu Timişoara

DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic nr. 5 Timişoara (Maternitatea Odobescu) – actualmente Secţia de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Municipal Timişoara – are depuse spre finanţare la Uniunea Europeană, unele câştigate sau aflate în implementare, patru proiecte, în valoare totală de peste 5.400.000 de euro, trei dintre acestea iniţiate de către dr. Olimpia Oprea, preşedintele Sindicatului “Materna”, angajată a spitalului de 21 de ani.
Cu Serbia

Este spitalul din Timiş care are cele mai multe proiecte. Primăria Timişoara este parteneră în trei proiecte. Activităţile prevăd efectuarea de lucrări de reabilitare, dezvoltarea serviciilor de sănătate, precum şi achiziţia de echipamente medicale performante. Proiectul  „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Dr. D. Popescu Timişoara” – a fost depus la data de 31.08.2010, are o valoare de peste 11 milioane de lei şi vizează reabilitarea spaţiilor de la parterul şi demisolul ambulatoriului. Proiectul a fost declarat conform din punct de vedere administrativ şi eligibil.
Al doilea proiect, “Dezvoltarea unui sistem regional transfrontalier de centre medicale de excelenţă pentru îmbunătăţirea diagnosticului antenatal al malformaţiilor fetale în aria Timişoara-Vârşeţ”, a fost depus la data de 27 iunie 2011, în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, are o valoare totală de 2 milioane de euro, din care 1.520.154,43 euro pentru partea română, şi vizează reabilitarea spălătoriei actuale a secţiei de obstetrică-ginecologie şi schimbarea destinaţiei acesteia în centru medical specilizat în diagnosticul antenatal al malformaţiilor fetale. Durata de implementare este de 17 luni, din care 9 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Proiectul a fost selectat pentru finanţare în urma întâlnirii din data de 26 martie 2012 a Comitetului Comun de Monitorizare şi urmează semnarea contractului de finanţare.

Sprijin de la bugetul local

Proiectul “Coperare transfrontalieră în tratamentul infertilităţii feminine”, în colaborare cu Universitatea din Szeged, a obţinut o finanţare de 200.000 euro pentru achiziţia de echipamente medicale pentru laparoscopie şi histeroscopie. Un alt proiect, depus de spital în calitate de lider cu sprijinul financiar al Municipiului Timişoara atât pentru elaborarea documentaţiei, cât şi ulterior în implementare, în valoare totală de 2 milioane euro, prevede reabilitarea etajelor 1 şi 2 ale imobilului care în prezent are funcţiunea de bloc operator. Din bugetul local, în perioada 2011-2012, s-au alocat sume  pentru efectuarea de lucrări de reabilitare şi pentru cofinanţarea achiziţiei de echipamente medicale pentru secţia de obstretică-ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara au fost de aproximativ 240.000 lei, din care 70.000 lei reprezintă cheltuieli de achiziţie de documentaţii tehnico-economice necesare pentru atragerea de fonduri nerambursabile. Diferenţa de 170.000 lei reprezintă lucrări de reparaţii efectuate din bugetul local: înlocuirea centralei termice şi a instalaţiilor aferente şi reamenajarea spaţiului de primire pacienţi de la intrarea în Maternitatea Odobescu.

 

Comentarii

comentarii