Acasă Cultura Celebrăm județul Timiș printr-un spectacol folcloric cum nu s-a mai văzut în...

Celebrăm județul Timiș printr-un spectacol folcloric cum nu s-a mai văzut în Banat

558
DISTRIBUIȚI

Laura Lavric, Mariana Ionescu – Căpitănescu, Maria Golban – Șomlea, Nicu Novac sunt doar câțiva dintre vedetele spectacolului-eveniment care celebrează ziua județului Timiș.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și Ansamblul Profesionist Banatul vă invită vineri, 26 iulie 2019, de la ora: 18:30, la spectacolul intitulat: ”Timișul în sărbătoare” care va avea loc în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara .

Județul Timiș este un spațiu plin de vitalitate și culoare,  în care multiculturalitatea este un element importat din construcția identității culturale,  iar data de 28 iulie, ziua în care a fost instaurată administrația românească în județ (28 iulie 1919) a fost declarată ziua județului Timiș. Celebrăm județul Timiș printr-un spectacol folcloric în care memoria culturală se restaurează autentic   în ritmul cântecelor și dansurilor.

Ansamblul Profesionist Banatul celebrează multiculturalitatea spațiului bănățean și bucuria de a fi împreună printr-un moment muzical – coregrafic care reconstituie,  în detalii pline de farmec și culoare, spiritul locului, personalitatea distinctă a culturii sale tradiționale.

Voci emblematice ale folclorului românesc vor face memorabilă sărbătoarea:  Laura Lavric, Mariana Ionescu – Căpitănescu, Maria Golban – Șomlea, Nicu Novac, Denisa Sârboaica, Felicia Stoian, Maria Coman și Doriana Talpeș.
Veți putea admira momente muzical – coregrafice realizate de invitații speciali: Ansamblul ”Moștenitorii” din Republica Moldova, Ansamblul ”Ghiocelul” din Giroc și Ansamblul ”Cununa Timișului” din Ghiroda.

Dirijor: Sebastian Roșca. Coregrafia: Brândușa și Nicolae Stănescu.
Prezintă: Felicia Stoian. Manager: prof. Liliana Laichici. Director general adjunct: prof. Adrian Scorobete.
Finanțator: Consiliul Județean Timiș. Evenimentul face parte din proiectul ”Ziua Județului Timiș.

Comentarii

comentarii