Acasă Actualitate Centrul de distribuție din Timișoara mai primește peste 10.000 de doze de...

Centrul de distribuție din Timișoara mai primește peste 10.000 de doze de vaccin anti-coronavirus din a patra tranșă livrată în țara noastră

370
DISTRIBUIȚI

Astăzi, 11 ianuarie, a sosit în România a patra tranșă de vaccin de la Pfizer-BioNTech, constând în 150.150 doze. Acestea au ajuns pe cale aeriană pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, urmând să fie distribuite la cele șapte centre regionale de distribuție, de unde să fie trimise mai departe, la direcțiile județene de sănătate publică. Centrului de distribuție din Timișoara îi sunt repartizate, de această dată, 11.700 de doze.

„Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, asigură reprezentanții guvernului.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 150.150 doze, după cum urmează:

– Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 24.375 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 21.450 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 18.525 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Iași: 20.475 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.

„Din cele 3 tranșe anterioare de vaccinuri, sosite în România până la data de 06 ianuarie 2021 (de 300.300 doze), s-au distribuit 131.370 doze, din care, numai astăzi, 11 ianuarie, 17.130 doze, către direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, după cum urmează: DSPM București, DSP Arad, DSP Argeș, DSP Brașov, DSP Caraș-Severin, DSP Călărași, DSP Constanța, DSP Covasna, DSP Dâmbovița, DSP Dolj, DSP Hunedoara, DSP Iași, DSP Ilfov, DSP Maramureș, DSP Sălaj, DSP Teleorman, DSP Timiș, DSP Vâlcea”, mai arată reprezentanții guvernului.

În centrele de vaccinare, în următoarea perioadă, se vor utiliza atât doze recepționate de România în cea de-a doua tranșă, cât și în cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. În acest moment, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, campania de vaccinare încă se află în Etapa I, în care este inclus personalul din domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

Comentarii

comentarii