Acasă Actualitate Centrul de Proiecte aruncă 300.000 de euro pe o aplicație mobilă

Centrul de Proiecte aruncă 300.000 de euro pe o aplicație mobilă

DISTRIBUIȚI

Cu mai puțin de o lună până când Timișoara va deveni capitală culturală europeană, Primăria Timișoara, prin Centrul de Proiecte, pregătește o nouă ”manevră” financiară. În Sistemul Electronic de Achiziții Publice a fost lansată o licitație pentru găsirea unei firme care să conceapă și să realizeze o aplicație mobilă prin care să se poată accesa agenda culturală. Denumita City App & Toolbox, aplicația are o valoarea estimată de 1.260.504 lei fără TVA, adică aproximativ 300.000 de euro cu tot cu TVA. Un preț despre care profesioniștii din domeniu spun că este exagerat, respectiv de trei ori mai mare decât cel practicat pentru aplicații similare. Aplicația trebuie să ruleze atât pe telefoane cu sisteme de operare Android, cât și iOS.

Cea mai mare problemă este însă perioada estimată de realizare al aplicației. Conform caietului de sarcini, aplicația ar trebui sa fie realizată în etape și să fie complet gata în 8 luni. Cum termenul limită de depunere a ofertelor este 10 ianuarie 2023, iar până la semnarea contractului vor mai trece câteva săptămâni, aplicația ar putea să fie funcțională prin septembrie-octombrie 2023, adică spre sfârșitul programelor capitalei culturale. Cum turiștii vor veni în special în timpul verii, City App & Toolbox nu va putea fi utilizată pentru a promova oferta de evenimente și activități din cadrul programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Conform aceluiași anunț de pe SEAP, administrația Fritz consideră că acum ”accesul la oferta de evenimente a orașului este dificil, iar consumul e relativ redus de cultură, la fel capacitatea orașului de a atrage turiști este subutilizată, iar această platformă digitală modernă va oferi o viziune de ansamblu asupra agendei culturale.

Este ciudat că ”specialiști” de la Centrul de Proiecte s-au gândit abia acum că este nevoie de o asemenea aplicație, acum când s-ar putea să nu mai conteze. În același timp însă, faptul că a fost lansată o licitație cu acest preț exagerat, ne face să ne întrebăm dacă nu cumva totul este făcut ”cu dedicație”. Că există deja o firmă care a făcut deja o aplicație asemănătoare, iar acum a găsit și la cine să o vândă.

 

Comentarii

comentarii