Acasă Actualitate Centrul de Sănătate Ciacova propus spre desfiinţare în şedinţa de guvern; competenţele...

Centrul de Sănătate Ciacova propus spre desfiinţare în şedinţa de guvern; competenţele le preia Spitalul Orăşenesc Deta

1062
DISTRIBUIȚI

Centrul de Sănătate Ciacova se va desfiinţa prin hotărâre de guvern, invocându-se un articol din Constituţie şi unul din Legea privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, competenţele urmând să fie transferate la Spitalul Orăşenesc Deta. 

“Ca urmare a Hotărârii Consiliului Local al oraşului Ciacova nr. 25/2018, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, pentru care managementul asistenţei medicale a fost transferat către Consiliul Local al oraşului Ciacova, judeţul Timiş. Componentele bazei materiale achiziţionate cu finanţare de la bugetul de stat sau cu credite externe garantate de Guvern, precum şi celelalte componente ale bazei materiale (…) se dau în administrarea Spitalului Orăşenesc Deta prin protocol de predare – preluare, semnat de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, în numele statului, şi de Spitalul Orăşenesc Deta, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, arată proiectul de hotărâre de guvern.

La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă poziţia (…) pentru aprobarea menţinerii managementului asistenţei medicale la autorităţile administraţiei publice locale care au desfăşurat faze-pilot.

Centrul de sănătate din Ciacova a rămas singura speranţă a localnicilor, după închiderea spitalului, iar administraţia judeţeană voia, în urmă cu câţiva ani, transformarea spaţiului într-un azil pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru vârstnici. Lipsa de fonduri dar şi a unor programe europene cu o astfel de destinaţie, au făcut ca unitatea medicală să devină o piatră de moară legată la gâtul bugetului local.

Spitalul din Ciacova, construit de localnici în urmă cu peste opt decenii, era locul unde erau tratate anual aproape o mie de persoane.

Unele voci susţineau că în Ciacova ar urma să se construiască un spital privat.

Comentarii

comentarii