Acasă Cultura Centrul Național al Dansului București – întâlnire cu timișorenii, la Casa Artelor

Centrul Național al Dansului București – întâlnire cu timișorenii, la Casa Artelor

370
DISTRIBUIȚI

Iubitorii dansului din Banat sunt invitați la o întâlnire antologică la Casa Artelor din Timișoara, str. Pacha nr. 8, cu profesioniștii de la Centrul Național al Dansului București, joi 30 mai, de la ora 19.00.

“Pentru că ne pregătim de turneu, între 5-7 iunie la Teatrul German de Stat Timișoara, întâlnirea este o oportunitate să aflii mai multe atât despre activitățile singurei instituții dedicate dansului contemporan, cât și despre istoria dansului din România”, este mesajul CND.

Astfel, Mihai Mihalcea aka Farid Fairuz (artist și director programe și proiecte CNDB) îi invită pe timișoreni la o discuție despre universul dansului contemporan de la CNDB, iar Corina Cimpoieru (cercetător)  va povesti despre arhivele dansului – cel mai nou proiect al mediatecii CNDB, The Resource Cube.

Centrul Național al Dansului București este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale. Înființat în mod autentic pentru sprijinul sectorului independent, în lipsa unui precedent instituțional dedicat dansului contemporan, CNDB este singura instituție publică de profil din Europa de Est și își asumă misiunea de a dezvolta cultura coregrafică în România și în străinătate.

Arhivele Dansului au fost înființate pentru (re)inventar(e)! Acestea își propun o perspectivă contemporană asupra practicilor de digitizare, cercetare și valorificare a documentelor de arhivă despre istoria dansului modern românesc în contextul noilor media și agendelor creative din prezent. Demersul are ca scop regenerarea surselor de arhivă pentru proiecte artistice contemporane, dezvoltarea de noi abordări curatoriale în domeniul arhivelor culturale și facilitarea unei întâlniri active, participative cu noile generații de public.
Intrarea este liberă!

 

Comentarii

comentarii