Acasă Economic Centura Timişoara Sud începe să prindă contur

Centura Timişoara Sud începe să prindă contur

277
DISTRIBUIȚI

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a pornit procedura de achiziţie publică pentru documentaţia de pregătire a construirii centurii de ocolire Timişoara Sud.
Procedura de licitaţie deschisă în vederea atribuirii contractului privind serviciile de asistenţă tehnică pentru elaborarea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic, detaliilor de execuţie şi documentaţiei de Atribuire pentru variantele de ocolire Bârlad şi Timişoara Sud va avea loc în 2 noiembrie. Contractul va fi finanţat din fonduri nerambursabile de la Comunitatea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la buget, valoarea estimată a acestuia fiind de 6,67 milioane lei fără TVA.
Durata contractului va fi de 15 luni de la data atribuirii, iar criteriul de atribuire va fi "oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic". În alegerea ofertei câştigătoare, propunerea financiară va avea o pondere de 40 la sută, iar cea tehnică de 60 la sută.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este 2 noiembrie 2009, ora 11,00, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 13,00. Acest contract este parte a proiectului "Pregătirea pentru construcţie a variantelor de ocolire Sighişoara, Făgăraş, Huedin, Topliţa, Tuşnad, Bârlad, Timişoara Sud" semnat între Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport şi CNADNR, şi este finanţat prin Axa Prioritară 2 a POST, Domeniul Major de Intervenţie 2.1., dedicat modernizării şi dezvoltării infrastructurii rutiere.
Noul tronson va închide inelul de centură a Timişoarei, de la Calea Aradului pe toată parte de sud a oraşului până la Calea Lugojului. Conform unui proiect mai vechi al Primăriei Timişoara, şoseaua din sud va avea 12 km şi presupunea realizarea a trei poduri, cinci pasaje, şapte intersecţii şi două noduri rutiere. Realizarea porţiunii de sud a centurii va contribui la îmbunătăţirea legăturilor externe pentru traficul comercial pe relaţia cu Serbia. Şoseaua de centură din nordul Timişoarei trebuie finalizată până în luna noiembrie, după tergiversări de circa cinci ani.

Comentarii

comentarii