Acasă Actualitate Ceremonie comună a celor trei cluburi Rotary din Timişoara

Ceremonie comună a celor trei cluburi Rotary din Timişoara

599
DISTRIBUIȚI

Cele trei cluburi Rotary din Timişoara – Cetate, Ripensis şi Timişoara – au organizat, joi, 1 iulie, de la ora 18, la Filarmonica “Banatul” Timişoara, ceremonia formală de predare – primire a preşedinţiei pentru toate cele trei cluburi. Evenimentul i-a reunit pe membri cluburilor Rotary din Timişoara, împreună cu invitaţii lor, reprezentanţii Rotary District 2241 România şi Republica Moldova.
 
O premieră

Emilian Popovici, preşedintele Clubului Rotary Timişoara 2009 –2010 a predat preşedinţia, pentru 2010 –2011, lui Bogdan Aungurence, Sorin Drăgoi, preşedintele Rotary Cetate 2009 –2010 a predat preşedinţia lui Mircea Stoian, pentru 2010 -2011, iar Lorena Rusovan, preşedintele Rotary Ripensis 2009 –2010, către Mircea Leschian, pentru 2010 –2011. Evenimentul de joi a reprezentat o premieră în mişcarea rotariană din Timişoara, în scopul de a evidenţia intenţia şi determinarea cluburilor Rotary timişorene de a intensifica conlucrarea în proiecte comune adresate comunităţii timişorene. Este urmarea firească şi a protocolului de colaborare semnat în luna aprilie, între toate cluburile de servicii din Timişoara de implicare concertată în proiecte comune pentru creşterea calităţii vieţii timişorenilor şi consolidarea profilului Timişoarei ca centru european de civilizaţie. Rotary Timişoara are 30 de membri şi a rulat, de la refondarea din 1994 până în prezent, peste 1.500.000 de dolari în derularea a sute de proiecte. Numai în perioada 2009 -2010, clubul a rulat peste 1,5 miliarde de lei, în proiecte. Membrii celor trei cluburi Rotary sunt lideri în afaceri şi în profesiile lor şi promovează standarde etice şi profesionale înalte, sunt mândri să se pună în slujba timişorenilor şi să-şi aducă contribuţia la creşterea calităţii vieţii concetăţenilor lor. Clubul Rotary Cetate Timişoara a derulat, în perioada 2009 –2010, 165.000 lei şi alte 240.000 de dolari şi foarte multe proiecte. “Este important să ne implicăm în acţiuni de sprijin pentru mediu, sănătate, educaţie sau în eradicarea foametei, dar, mai presus de acest ajutor, trebuie să acţionăm cu inimă largă, de bună voie şi să arătăm că ne pasă sincer de oamenii de lângă noi. Cel mai tânăr clubul rotary a derulat 200.000 de dolari în trei ani”, a spus Rusovan. “Sunt bucuros că am onoarea de a servi în calitate de preşedinte acest minunat club orientat în progresul comunităţii, promovarea înţelegerii şi creşterea bunei voinţe între oameni”, a spus Aungurence.
“E vorba de solidaritate şi responsabilitate, solidaritate între noi şi cu cei aflaţi în suferinţă şi responsabilitate faţă de tot ce facem în calitate de rotarieni şi în activităţile pe care le desfăşurăm zilnic”, a spus Mircea Leschian.
“Viitorul Rotary este în mâinile dumneavoastră”, a fost mesajul prof. univ. dr. Daniel Condurache, fostul guvernator al Districtului 2241 România şi Republica Moldova 2009 –2010.
 

Comentarii

comentarii