Acasă Uncategorized Cetăţenii comunei Dudeştii Noi, atenţionaţi asupra termenului de valabilitate al cărţilor de...

Cetăţenii comunei Dudeştii Noi, atenţionaţi asupra termenului de valabilitate al cărţilor de identitate

DISTRIBUIȚI

Serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor Dudeştii Noi, cu sediul în comuna Dudeştii Noi, Calea Becicherecului nr. 29, face apel către toţi cetăţenii din comună să-şi verifice periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate deţinute, iar în situaţia în care actul de identitate are termenul de valabilitate expirat sau urmează să expire, informează că, în conformitate cu prevederile O.U.G 97/2005, republicată şi actualizată, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români au obligaţia de a se prezenta la sediul Serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu sau de reşedinţă, în vederea punerii în legalitate cu un nou act de identitate. Actul de identitate se eliberează cetăţeanului român care a împlinit vârsta de 14 ani şi care domiciliază pe teritoriul României, prin care se dovedeşte identitatea, cetăţenia română şi domiciliul titularului. Cartea de identitate se eliberează cu termen de valabilitate: – de 4 ani pentru persoanele cu vârstă cuprinsă între 14-18 ani; – de 7 ani pentru persoanele cu vârstă cuprinsă între 18-25 ani; – de 10 ani după împlinirea vârstei de 25 ani; – permanent după împlinirea vârstei de 55 ani.

Cartea de identitate provizorie se eliberează cetăţeanului român când acesta nu posedă actele necesare eliberării cărţii de identitate şi cetăţeanului care are statut de cetăţean român cu domiciliul în străinătate şi reşedinţa în

România. Durata de valabilitate a cărţii de identitate provizorie se stabileşte de către autoritatea emitentă, nu mai puţin de 30 de zile, respectiv nu mai mult de 1 an.

Comentarii

comentarii