Acasă Eveniment Cinci cățeluși și mama lor, salvați dintr-un incendiu izbucnit la o baracă...

Cinci cățeluși și mama lor, salvați dintr-un incendiu izbucnit la o baracă improvizată de pe Calea Șagului

DISTRIBUIȚI

Luni, 13 martie, pompierii ISU Timiș au stins un incendiu izbucnit la o baracă improvizată de pe Calea Șagului din Timișoara. Construcția de lemn ardea, la momentul intervenției, pe o suprafață de 25 de metri pătrați, însă a fost stins fără prea mare efort. În plus, în cadrul intervenției au fost salvați și cinci căței, împreună cu mama lor. În rest, nu au fost victime.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Timișoara au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o baracă improvizată, pe Calea Șagului, în Municipiul Timișoara. La sosirea echipelor de intervenție la locul evenimentului s-a constatat faptul că incendiul se manifesta cu ardere generalizată la întreaga construcție din lemn improvizată, pe o suprafață de aproximativ 25 mp.

Pe timpul misiunii de stingere a incendiului au fost salvați 5 căței și mama acestora. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Nicio persoană nu s-a aflat la locul evenimentului. Incendiul s-a produs ca urmare a utilizării unui mijloc de încălzire improvizat, lăsat nesupravegheat”, explică reprezentanții ISU Timiș.

Cu această ocazie, reprezentanții inspectoratului amintesc și câteva dintre măsurile esențiale pentru a reduce riscul producerii incendiilor la locuințe:

▶️ Verificați coșurile de evacuare a fumului, reparați-le, izolați-le și curățați-le periodic.

▶️ Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verificări periodice ale acestora.

▶️ NU alimentați mai mulți consumatori electrici din același prelungitor (aceeași priză) în același timp.

▶️ NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.

▶️ Evitați fumatul în imediata apropiere a lichidelor/materialelor combustibile.

▶️ Izolați sursa de căldură față de podea și pereții din încăpere.

În eventualitatea producerii unei situații de urgență, solicitați intervenția pompierilor la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Comentarii

comentarii