Acasă Cultura Cinema Victoria onorează curajul participanților la Revoluția din Decembrie 1989. Programul

Cinema Victoria onorează curajul participanților la Revoluția din Decembrie 1989. Programul

DISTRIBUIȚI

Săptămâna aceasta cinema Victoria propune un program care onorează curajul, în primul rând, pe cel al participanților la Revoluția din Decembrie 1989, dar și al unor personaje fictive, inspirate din realitate, cu care poți face cunoștință pe ecranul de la Cinema Victoria.

Miercuri, începem cu o bulversantă poveste despre prietenie şi solidaritate, proiectată în avanpremieră. TORI şi LOKITA sunt doi adolescenţi africani care înfruntă împreună ostilităţile și pericolele exilului, în Belgia zilelor noastre. Drama socială a fraților Dardenne a fost distinsă cu Premiul Aniversar al celei de-a 75-a ediții a Festivalului de la Cannes 2022. Tot un film care merge direct la inimă, dar dintr-un alt registru, este ENNIO – un superb omagiu al realizatorului Giuseppe Tornatore pentru Ennio Morricone, compozitorul care a revoluționat muzica de film în secolul XX, prezentat în exclusivitate la Cinema Victoria.

Joi, te așteptăm împreună cu toți cei dragi la un nou spectacol muzical de sezon: THE STORY – POVESTEA CRĂCIUNULUI. Ana Kui, formația Dincolo de ziduri, Ema (Box Office), Beck Corlan și alți artiști din comunitate promit să te ridice de pe scaunul rutinei de sărbători, oricât de confortabil ai fi cufundat în fotoliile de la Victoria.

Pe 16 decembrie, acum 33 de ani, izbucnea Revoluția din 1989, la Timișoara. Vineri, te invităm să ne aducem aminte împreună și ne alăturăm celor care strigau atunci „Libertate!” ‘89 LIBER este un eveniment de și pentru tineri (dar nu numai), care cuprinde proiecția a două scurtmetraje, urmată de o discuție cu tinerii realizatori dar și cu invitații Nicoleta Giurcanu, Constantin Jinga, Ioan Mura și Ioan Savu, participanți la Revoluția din 1989 în Timișoara și București, moderată de profesorul și scriitorul Marcel Tolcea.

Vineri seara, urcăm pe vârfuri de munte și sondăm abisurile ființei umane. #VinoLaVictoria să vezi, în premieră, VÂRFURI ŞI ABISURI – un film despre dispariția în Himalaya a primului cuceritor maghiar al Everestului, Zsolt Erőss, povestit din perspectiva soției sale.

Despre constrângeri și personaje care găsesc puterea de a se elibera vorbesc și CORSET, CONSPIRAŢIE LA CAIRO și OAMENI DE TREABĂ pe care le mai poți vedea și în această săptămână pe ecranul de la Victoria, sâmbătă și duminică.

La final de săptămână, te așteptăm împreună cu toată familia să explorezi lumile de poveste din CRĂCIUNUL URSULEŢULUI TEDDY şi CELE TREI DORINŢE ALE CENUŞĂRESEI.

 

Comentarii

comentarii