Acasă Economic City Business Centre Timişoara – venituri din chirii de 2,6 milioane de...

City Business Centre Timişoara – venituri din chirii de 2,6 milioane de euro

485
DISTRIBUIȚI

ModaTim Investment SA, dezvoltatorul proiectului City Business Centre Timişoara, cel mai mare complex de birouri din vestul ţării, a înregistrat rezultate financiare pozitive pentru anul 2010. Veniturile obţinute din chirii, excluzând taxele de servicii, s-au ridicat la 2,6 milioane de euro, în creştere cu 13% faţă de exerciţiul financiar anterior. Numărul persoanelor care activează în City Business Centre Timişoara a crescut de la 1.300 la peste 2.000. În ceea ce priveşte 2011, investitorul se arată optimist.

“Veniturile din chirii generate de City Business Centre Timişoara au înregistrat o creştere de 13% faţă de anul precedent, iar gradul de ocupare a clădirilor A şi B, însumând 15.000 de mp închiriabili, a ajuns la 95%. Mutarea sediului Direcţiei Financiare în vecinătatea complexului a generat un interes crescut pentru spaţiile noastre din partea mai multor jucători din domeniul financiar-bancar”, declară Ovidiu Şandor, CEO al ModaTim Investment SA. 
Odată cu darea în folosinţă a clădirii C, în noiembrie 2010, suprafaţa închiriabilă a crescut la 25.087 metri pătraţi, gradul mediu de ocupare fiind de 90%. O serie dintre companiile chiriaşe şi-au extins prezenţa în CBC: Alcatel-Lucent, Microsoft, Autoliv, Visma Software sau Cmed, dar au fost semnate şi contracte cu chiriaşi noi: Wipro Technologies, Raiffeisen Bank sau BCR totalizând 5.800 mp. Numărul persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în City Business Centre Timişoara a crescut cu aproape 55%, de la 1.300 în 2009, la peste 2.000 la finalul lui 2010. Principalele domenii de activitate sunt IT şi inginerie, BPO, servicii bancare şi financiare şi consultanţă.
 
Estimări optimiste şi investiţii noi pentru 2011
 
În ciuda contextului economic mai puţin favorabil, 2010 a fost un an bun pentru proiectul CBC. „În cea de-a doua parte a anului, am primit numeroase solicitări de informaţii din partea unor companii multinaţionale, în special din domeniul IT, engineering sau financiar, interesate de deschiderea unor birouri în zona de vest. În acest an, aşteptăm concretizarea unor planuri investiţionale din partea unor chiriaşi care vor avea ca rezultat expansiunea acestora şi creşterea gradului de ocupare. Estimăm, totodată, o creştere cu 1,3 milioane de euro, aproape 50%, a veniturilor din chirii, generată de exploatarea celor 9.776 metri pătraţi aferenţi clădirii C pe tot parcursul anului”, continuă Ovidiu Şandor.
Tot în acest an a fost demarată construcţia celei de-a patra clădiri din complex, care va fi dată în folosinţă în iunie 2012. Aceasta va avea o suprafaţă de 9.500 mp închiriabili şi va presupune o investiţie estimată la unsprezece milioane de euro, aproximativ jumătate din sumă beneficiind de finanţare din fonduri europene. 
ModaTim Investment SA a fost înfiinţată de către ModaTim SA. Societatea este investitorul şi dezvoltatorul complexului City Business Centre Timişoara. ModaTim SA este unul dintre liderii industriei textile româneşti. Societatea a fost înfiinţată în 1959 şi privatizată în 1994, de atunci fiind o societate 100% privată cu capital integral românesc. City Business Centre Timişoara este un complex de birouri clasa A, situat în zona centrală a oraşului, ce va include 5 corpuri cu o suprafaţă de 43.000 mp închiriabili. În prezent, sunt date în folosinţă clădirile A, B şi C cu o suprafaţă totală de 25.000 mp închiriabili, urmând ca celelalte două să fie finalizate în 2012 şi 2013. În 2010, City Business Centre Timişoara a fost desemnat Green Building of the Year de către Romanian Green Building Council şi Office Development of the Year de către EuropeProperty.com.

Comentarii

comentarii