Acasă Actualitate CJ Timiș a decis: Banii de pe proiecte europene pierdute vor merge...

CJ Timiș a decis: Banii de pe proiecte europene pierdute vor merge la drumuri. PNL vrea ca aceștia să rămână pentru alte proiecte europene

DISTRIBUIȚI

aglomeratie coada masini mosnita 9

Consilierii județeni din Timiș au votat ca bani de pe proiectele europene pierdute să fie mutați la capitolul drumuri.

Consilierii județeni PNL au cerut ca aceștia să rămână viitoare proiecte europene. Fără succes însă….  Suma care va fi mutată de la proiecte europene la drumuri este de 75.400.000 lei. Proiectele de la care se iau bani și se dau la drumuri sunt Parcul Tehnologic pentru Energie Alternativă (29.900.000 lei) și Modernizare Ambulator de Specialitate S.C.J.U.T (45.500.000 lei). Banii de la proiectele europene nerealizate se duc la următoarele drumuri: DJ 588 Şemlacu Mare – Ferendia, Ranforsare sistem rutier pe DJ 681 Drăgsinești – Fârdea, asfaltare DJ 693B Iohanisfeld (DN 59B) – Ivanda, asfaltare DJ 609H Babșa – Ghizela, ranforsare sistem rutier pe DJ 681 Făget – Drăgsinești, asfaltare DJ 592B Șipet – Folea, reabilitare sistem rutier pe DJ 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg și pentru DJ 592D Hitiaș – Bacova.
Liderul grupului de consilieri PNL din CJ Timiș a spus că liberalii nu sunt de acord cu acest proiect, dorind ca banii pentru proiecte europene să rămână cu această destinație.
„Poziția PNL cu privire la acest credit, care, din păcate, a fost deturnat de la destinația inițială, pentru cofinanțarea unor proiecte europene. Grupul PNL nu poate fi de acord cu prelungirea acestui credit. Urmează vremuri sumbre, se anunță chiar și o criză mondială, mai puternică decât cea anterioară. Cred că trebuie să fim chibzuiți, să nu băgăm mâna în sac mai mult decât este cazul. Acești bani ați dori să fie duși către unele obiective care nu-și au sensul. Viitorul fiind al proiectelor cu fonduri europene noi trebuie să ne gândim la generarea unor proiecte majore pentru Timiș. Nu putem să investim bani în această direcție, care nu produce direct bani sau efecte stimulative pentru economia județului Timiș. Propunerea mea este să nu ne jucăm cu acest credit, cash flow-ul nostru este în pericol. Când vom încerca să cofinanțăm proiectele majore nu vom putea. Grupul PNL este împotriva acestui proiect, nu credem că obiectivele propuse sunt cele prioritare, și nu credem că trebuie să cerem acest grad de îndatorare”, a spus consilierul județean PNL Marian Constantin Vasile.

 

Banii sunt din creditul pe care Consiliul Judeţean Timiş l-a contractat în anul 2014 un împrumut în valoare de 200 de milioane de lei sub forma unei facilităţi de credit pentru investiţii – linie de credit – pe o perioadă de 14 ani. În același proiect se cere și prelungirea perioadei în care se pot lua bani din credit până la finalul anului 2016. Contractul de credit încheiat cu CEC Bank îl constituie acordarea unei facilităţi de credit pentru investiţii – linie de credit – pe o perioadă de 14 ani (12 ani rambursare +2 ani trageri), începând cu data de 5 martie 2014 și până la data de 4 martie 2028. Perioada de tragere este de doi ani, cuprinsă între 5 martie 2014 şi până la 4 martie 2016.

Comentarii

comentarii