Acasă Actualitate CJ Timiș a distribuit excedentul rămas în conturi la finalul anului: investițiile...

CJ Timiș a distribuit excedentul rămas în conturi la finalul anului: investițiile primesc 30 de milioane, Capitala Culturală 6,7 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a decis ca o parte din banii rămași necheltuiți anul precedent să fie redirecționați spre investiții de dezvoltare, iar o altă parte din bani spre proiectul TM2023.

Investițiile și Capitala Culturală sunt destinațiile aprobate de consilierii județeni pentru folosirea unei părți, destul de mici, din excedentul bugetar al Consiliului Județean Timiș.

Conform deciziei aprobate 30 de milioane de lei vor fi direcționate spre proiectele de investiții ale instituției, în timp ce pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii va mai primi de la administrația județeană 6,7 milioane de lei.

„Se aprobă utilizarea parțială a excedentului anual al bugetului, în cuantum de 175.486.900,98 lei, în anul 2023 pentru finanțarea unor investiții-secțiunea dezvoltare în cuantum de 30.000.000 lei și pentru finanțarea Programului cultural național “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, secțiunea de funcționare, în cuantum de 6.760.000 lei”, spune hotărârea aprobată.

Decizia alocării anilor a fost luată și din raționamente de… siguranță financiară.

Comentarii

comentarii