Acasă Actualitate CJ Timiș pregătește trei milioane de euro pentru aparatura necesară la noua...

CJ Timiș pregătește trei milioane de euro pentru aparatura necesară la noua maternitate

DISTRIBUIȚI

În urma discuțiilor purtate cu specialiștii Spitalului Județean, CJ Timiș a definitivat lista aparatelor necesare pentru viitoarea maternitate ce se ridică folosind bani europeni, lângă unitatea medicală amintită. Suma necesară achiziției este apreciată la trei milioane de euro.

Una dintre investițiile care vor ajuta la realizarea unui act medical de calitate este introducerea unui sistem integrat de management al clădirii, (BMS – Building Management System). Acesta oferă control automatizat, inteligent, al instalațiilor din clădire, menit a preveni erorile umane și a eficientiza activitatea spitalulu, Spune Marian Vasile, administratorul public al județului.

După un efort substanțial, s-a reușit, împreună cu Spitalul Județean, finalizarea listei cu echipamentele medicale ce vor fi achiziționate pentru maternitate. Vorbim de o sumă considerabilă, de peste trei milioane de euro. Săptămâna viitoare va fi tranșată, după analize și tratative semnificative, și lista cu mobilierul necesar.

”Depășind această etapă, vom trece rapid la licitațiile aferente, pentru a avea deja dotările necesare în momentul în care finalizăm clădirea. În aceeași notă constructivă, analizăm posibilitatea achiziționării în avans a materialelor, pentru a ne proteja de problema termenelor lungi în furnizare”, a mai spus Vasile.

Comentarii

comentarii