Acasă Politica Claudiu Chira a fost reconfirmat în fruntea filialei Timiș a partidului Forța...

Claudiu Chira a fost reconfirmat în fruntea filialei Timiș a partidului Forța Dreptei

DISTRIBUIȚI

Claudiu Chira a fost ales, deloc surprinzător, președinte al filialei Timiș al partidei Forța Dreptei, în urma conferinței județene, una la care a participat Ludovic Orban, președintele la nivel național, dar și liderii partidelor partenere din Dreapta Unită, Dominic Fritz, de la USR, respectiv Ligia Dugulescu, președintele PMP Timiș, dar și surpriza Raul Ambruș,  președintele Platformei Liberal Conservatoare. De asemenea, Chira a primit și nominalizarea pentru a candida la șefia Consiliului Județean Timiș. Rămâne de văzut dacă din partea Forța Dreptei sau din partea alianței Dreapta Unită.

Poate această desemnare ar putea fi parte a unor negocieri între formațiunile amintite și ar justifica întârzierea cu care cei de la USR își numesc reprezentantul pentru câștigarea CJT. Mandatul lui Chira la șefia Forța Dreptei Timiș e de patru ani.

Până la alegerile din 9 martie, conducerea Filialei Forța Dreptei Timiș a fost asigurată de un birou interimar, coordonat de deputatul Claudiu Chira,  vicepreședinte și membru fondator al partidului.

Delegații județeni prezenți la conferința de alegeri și-au desemnat prin vot președintele și noul Birou Județean de conducere, care va avea 19 membri. Liderul Forța Dreptei Timiș, deputatul Claudiu Chira a fost confirmat ca și președinte al filialei. Acesta va conduce destinele organizației în următorul mandat, alături de un birou alcătuit din 4 vicepreședinți, un Secretar General și 15 membri. Cei 4 vicepreședinți sunt Nicoleta Păun, Răzvan Petcu, Raul Stăneață și Mirel Telteu.  Secretarul general al organizației a fost ales Mihai Vâlceanu. Membrii Biroului Județean de conducere sunt Iulian Abălaru, Vasile Boșoschi, Dan Bucuci, Cosmin Dăescu, Florin Goarnă, Valentin Grec, Silviu Ioan, Nicu Ionaș, Mihai  Mayor, Răzvan Peter, Cosmin Simonca, Bogdan Simulescu, Sorin Zavelița și Hartwig Zahn.

 Tot în cadrul conferinței de alegeri s-au prezentat și votat proiectele de hotărâre pentru desemnarea candidaților la funcția de Președinte al Consiliului Județean Timiș, dar și desemnarea candidatului la funcția de primar al municipiului Timișoara. Delegații prezenți la conferința de alegeri, i-au desemnat, în unanimitate, pe Claudiu Chira și pe Dominic Fritz, drept candidați susținuți de filiala Forța Dreptei, pentru a concura la ocuparea celor două funcții de conducere.

”Într-o epocă în care există o antipatie vizibilă față de toți oamenii politici, este o dovadă de curaj și de asumare, faptul că oamenii aleg sa se implice în viața politică a comunității din care fac parte. Doar împreună putem scăpa România de pesedism, șoșocism și doar împreună putem îndepărta de la putere această coaliție a sărăciei, a incompetenței, a taxelor și prețurilor mari. Trebuie să ținem gonacii, impostorii și interlopii departe de butoane”, a fost declarația lui Chira după congres.

Comentarii

comentarii