Acasă Actualitate Clădirea şcolii speciale Ciumăgeanu ar putea fi cumpărată de la Ordinul Măicuţelor...

Clădirea şcolii speciale Ciumăgeanu ar putea fi cumpărată de la Ordinul Măicuţelor de Notre Dame

DISTRIBUIȚI

scoala ciumageanu timsioara DSCN1127„Ne-am gândit să facem şi o evaluare a clădirii, să vedem ce înseamnă, pentru că am primit şi oferta de a cumpăra această clădire. Clădirea se poate cumpăra numai după ce se face o evaluare de către Consiliul Judeţean Timiş, pentru a putea oferi o sumă Ordinului Măicuţelor de Notre Dame”, spune Călin Dobra, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş

Consiliul Judeţean Timiş susţine învăţământul special din Timiş. Dar, în unele cazuri, mai apar şi probleme. O clădire în care-şi desfăşoară activitatea Centrul Şcolar Dumitru Ciumăgeanu este revendicată de Ordinul Măicuţelor din Notre Dame.

Consider că acest domeniu de activitate, învăţământul special, care este susţinut din punct de vedere financiar de către Consiliul Judeţean Timiş, este un domeniu foarte delicat, cu multe probleme. Am încercat să venim încă de la începutul mandatului în consiliul judeţean în sprijinul lor, pentru că activitatea lor este una deosebită, care necesită mult sprijin şi care ne obligă să venim în sprijinul lor privind situaţia delicată a copiilor din aceste unităţi şcolare”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

„Am primit şi oferta de a cumpăra această clădire”

O problemă mai delicată este la Centrul Şcolar Dumitru Ciumăgeanu, unde consiliul judeţean a ajuns în situaţia de a plăti chirie Ordinului Măicuţelor de Notre Dame. Primăria a avut de retrocedat măicuţelor clădirea Colegiului Tehnic de Vest. A făcut o evaluare şi a picat la înţelegere cu măicuţele şi în locul clădirii colegiului li s-a dat clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Ciumăgeanu.

La ora asta, pentru că nu a fost prins în bugetul consiliului judeţean, în urma unor discuţii cu reprezentanţii Ordinului Măicuţelor de Notre Dame, şi, cu bunăvoinţa lor, ni s-a aprobat, la sfârşit de an, un contract de comodat, urmând ca în 2014 să intrăm pe un contract de închiriere pentru activitatea şcolii speciale Ciumăgeanu. Ne-am gândit să facem şi o evaluare a clădirii, să vedem ce înseamnă, pentru că am primit şi oferta de a cumpăra această clădire. Clădirea se poate cumpăra numai după ce se face o evaluare de către Consiliul Judeţean Timiş, pentru a putea oferi o sumă Ordinului Măicuţelor de Notre Dame”, spune Călin Dobra.

Se mută şi Speranţa

O altă situaţie delicată este la Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Speranţa, care îşi desfăşoară activitatea într-o clădire a Primăriei Timişoara, unde s-au obţinut fonduri europene pentru reabilitarea acestei clădiri şi astfel CJ Timiş a trebuit să elibereze spaţiul respectiv, dar a găsit sprijin tot la Primăria Timişoara, care a pus la dispoziţie locaţia unde şi-a desfăşurat activitatea Poliţia Rutieră şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului. „Am preluat parterul şi etajul I în acea clădire şi le-am pregătit pentru a răspunde cerinţelor cât mai bine pentru desfăşurarea activităţii speciale din această şcoală”, spune Dobra.

Comentarii

comentarii