Acasă Actualitate CNSU, hotărâre privind scenariile de desfășurare a cursurilor. Unii elevi vor merge...

CNSU, hotărâre privind scenariile de desfășurare a cursurilor. Unii elevi vor merge fizic la cursuri și în localitățile cu incidențe COVID-19 de peste 6 cazuri la mia de locuitori

276
DISTRIBUIȚI

Joi, 2 septembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a emis o hotărâre prin care se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății pentru emiterea unui ordin comun care să stabilească măsurile care se impun în unitățile de învățământ în noul an școlar. Deși majoritatea măsurilor vor fi stabilite de cele două ministere, CNSU a hotărât ca incidența de 6 cazuri la mia de locuitori să fie pragul după care unii elevi nu mai vin fizic la cursuri și trec în online/

Concret, există două scenarii. La o rată de infectare pe 14 zile de sub 6 cazuri la mia de locuitori, vin fizic la cursuri toți elevii. Peste acest prag de 6 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14, vor putea veni fizic în unitățile de învățământ doar antepreșcolarii, preșcolarii și elevii din învățământul special. Un caz mai special va fi în cazul localităților în care va fi impusă carantina zonală, pentru care hotărârea CNSU de joi nu prezintă detalii.

Iată textul Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 65/02.09.2021, semnată de premierul Florin Cîțu:

„Art.1 –  (1) Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea emiterii  unui  Ordinului  comun  prin  care  să  fie  stabilite  măsurile  de  organizare  a activității  în  cadrul  unităților/instituțiilor  de  învățământ  în  condiții  de  siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

(2) Ordinul comun menționat la alin. (1) are în vedere următoarele scenarii:

a) în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori,  se  permite  participarea  zilnică,  cu prezență  fizică  la  cursuri  a  tuturor  antepreșcolarilor,  preșcolarilor  și  elevilor în unitățile de învățământ și cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;

b) în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și participarea în sistem on line a tuturor celorlalte categorii de elevi.

Art.2 –  Prezenta hotărâre se comunică pentru  punere  în  aplicare  prin  ordine Ministerului Educației și Ministerului Sănătății și spre știință celorlalte componente ale Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență”.

Comentarii

comentarii