Acasă Cultura Şcoala şi teatrul pe aceeaşi scenă

Şcoala şi teatrul pe aceeaşi scenă

DISTRIBUIȚI

A 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Liceal în Limba Germană
la Timişoara
Începând cu anul 2000, la Timişoara se organizează Festivalul Internaţional de Teatru Liceal în limba germană, care reuneşte an de an trupe de teatru din Europa pentru schimburi de experienţe şi pentru a se cunoaşte mai bine lucrând împreună în cadrul unor workshop-uri de specialitate. Festivalul, organizat de Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” în colaborare cu Teatrul German de Stat Timişoara (TGST), cu sprijinul Fundaţiei Landului Baden-Württemberg pentru Cultura Şvabilor Dunăreni (DSK), al Consiliului Local Timişoara, al Consiliului Judeţean Timiş şi al Ministerului Culturii şi Cultelor, se desfăşoară în acest an în perioada 30 aprilie – 3 mai.
Cea de-a zecea ediţie aduce la Timişoara trupe din Ungaria, Croaţia, Germania şi România, totodată marcând premiera în festival a trupei de teatru “After-NiL”, compusă din studenţi amatori de teatru, coordonaţi de Isolde Cobeţ, actriţă a TGST. Toate spectacolele au loc în sala TGST, care va prezenta în deschiderea festivalului cea mai recentă premieră a sa: “Cântăreaţa cheală”, de Eugène Ionesco, în regia lui Alexandru Dabija. Joi, 30 aprilie, ora 11, la sediul TGST (Str. Mărăşeşti, nr. 2, sala 2, et. 4), în cadrul unei conferinţe de presă, va fi prezentat şi volumul “Şcoală şi teatru – o simbioză”, publicat sub coordonarea d-lui dr. Eugen Christ, director executiv al Fundaţiei Landului Baden-Württemberg pentru Cultura Şvabilor Dunăreni.
Cartea îşi propune să ofere informaţii atât şcolilor, cât şi instituţiilor de spectacol despre posibilităţile şi experienţele dobândite prin intermediul pedagogiei teatrale.
Manual oferă idei şi materiale atât pentru teatre, actori şi studenţi la teatru, cât şi pentru şcoli, profesori şi pedagogi. Programul festivalului se poate accesa şi online pe adresa: www.lyzealtheaterfestival.blogspot.com.

Comentarii

comentarii