Acasă Eveniment Cocaină de sute de milioane de euro, găsită în saci cu pământ...

Cocaină de sute de milioane de euro, găsită în saci cu pământ de flori, în curtea unui magazin din Arad

DISTRIBUIȚI

Descoperire în premieră a ofiţerilor antidrog din România: cocaină amestecată în pământ de flori! Separarea drogurilor, care valorează sute de milioane de euro pe piaţa neagră, se face după o reţetă ştiută doar de traficanţi. Anchetatorii înceracă acum să afle ce cantitate de stupediante era ascunsă în cele 24 de tone de pământ. Toată marfa a fost confiscată, dar poliţiştii au avut nevoie de un camion şi un motostivuitor ca să o ridice.

Cocaina a fost produsă în Columbia. Tot acolo traficanţii au amestecat-o cu pământ, au ambalat-o şi au trimis o către cluburile din toată Europa. Apoi, încărcătura, peste 20 de tone, a fost urcată într-un vapor de marfă.

Drogurile au plutit aproape o lună prin Marea Caraibelor şi Oceanul Atlantic şi, după o escală în Maroc, au intrat în Marea Neagră. În a doua parte a lunii fenruarie au ajuns în Portul Constanţa. De aici, containerul a fost transportat pe platforma unui tir până la Arad. A fost descărcată în curtea unui magazin care vinde vase ceramice aduse din Tunisia, potrivit Observatornews.ro.

În urma celor cinci percheziţii, mai multe persoane au ajuns în faţa anchetatorilor pentru explicaţii. Liderul grupării, este un bărbat de 34 de ani din Arad. A fost prins săptămâna trecută în apropiere de Oradea, când încerca să vândă unui ofiţer sub acoperire 100 de grame de cocaină. La el acasă şi la alţi 2 parteneri de afaceri, poliţiştii au găsit peste… 30 de kilograme de droguri!

Cel mai probabil, spun anchetatorii, drogurile aparţin cartelului Otoniel, al cărui lider, Dario Antonio Usuga, a fost arestat la sfârşitul anului trecut. Arestarea lui a declanşat un război între traficanţi şi armata columbiană, care s-a lăsat cu sute de victime.

Sacii cu pământ de flori ridicaţi din Arad vor fi depozitaţi într-un loc secret până când judecătorii vor decide distrugerea lor.

 

Comentarii

comentarii