Acasă Actualitate Cocurs de gastronomie bănăţeană în Parcul Rozelor

Cocurs de gastronomie bănăţeană în Parcul Rozelor

DISTRIBUIȚI

Timişorenii sunt aşteptaţi în acest week-end în Parcul Rozelor, la cea de-a doua ediţie a competiţiei gastronomice Cupa Banatului, cea mai puternică întrecere culinară din Vestul României. Sâmbătă, 30 iulie, între orele 11-21 şi duminică, 31 iulie, între orele 10-20, 15 echipe de bucătari şi cofetari se vor întrece în a pregăti cele mai gustoase mâncăruri şi deserturi.

 În prima zi, concurenţii vor trebui să gătească un meniu gourmet şi un platou festiv, în timp ce în cea de-a doua zi a competiţiei vor trebui să gătească pe baza ingrendientelor primite de la organizatori, fără ca bucătarii şi cofetarii să ştie exact ce anume se găsesc printre ele. Probele din ziua de duminică vor consta în prepararea unei mâncări şi a unui desert. De jurizare se vor ocupa cei mai apreciaţi maeştri bucătari şi cofetari din România: maestrul Ştefan Bercea, preşedintele ANBCT România, maestrul Cornelia Ghişoi, Lady Chef a României, maestrul cofetar Silvian Miron sau maestrul Petrişor Tănase. Gurmanzii vor putea degusta preparatele intrate în concurs, dar se vor putea delecta şi cu produse tradiţionale la grătar, oferite de restaurantele Nora şi Gold. Organizatorii acestei ediţii a Cupei Banatului, Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism – România, filiala Timiş, şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara le pregătesc timişorenilor un program bogat în evenimente şi asezonat din plin cu tot felul de surprize. Astfel, sâmbătă, în Parcul Rozelor va fi instalat un ceaun impresionant, în care o echipă de opt bucătari din Ungaria va pregăti o reţetă tradiţională maghiară a unei mâncări pe care vă lăsăm să o descoperiţi singuri. Preţurile pentru o porţie vor fi modice, pentru că maeştrii bucătari vor să ofere cât mai multor timişoreni şansa să guste din delicioasa mâncare.În paralel, uica Mihai, cunoscut telespectatorilor din emisiunile culinare ale TVR Timişoara, va încerca să satisfacă poftele gurmanzilor cu un produs de sezon: în două zile el va încerca să stabilească un record şi să gătească 5.000 de găluşte cu prune. Pentru ziua de duminică organizatorii pregătesc o paradă a modei dulce de tot, în care manechinele vor purta rochii de ciocolată, creaţie a maestrului cofetar Silvian Miron, fără îndoială, cel mai cunoscut şi apreciat cofetar din România. Pe durata celor două zile de competiţie şi distracţie antrenul va fi susţinut de soliştii, instrumentiştii şi dansatorii Ansamblului Timişul al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara.

Comentarii

comentarii