Acasă Actualitate Colectă pentru Ucraina, în Caraș Severin

Colectă pentru Ucraina, în Caraș Severin

DISTRIBUIȚI

Episcopia Caransebeșului se alătură efortului Patriarhiei Române, care îndeamnă pe toți clericii și credincioșii să se mobilizeze în această perioadă critică și să aducă mângâiere celor striviți acum de teamă, neputință și suferință.

Vecinii ucraineni se confruntă cu o dramă umanitară în urma războiului cu Federația Rusă. Spitale, școli, grădinițe, centre sociale, locuințe particulare au fost și sunt distruse în urma acestui conflict. Ca de fiecare dată Biserica Ortodoxă Română s-a arătat solidară cu cei care aflați în suferință.

Episcopia Caransebeșului organizează, în perioada 20 martie – 28 martie, o colectă pentru ajutorarea victimelor războiului din Ucraina în toate parohiile, mănăstirile și schiturile.

Cei care doresc să ajute pot contribui cu bani, alimente neperisabile și produse  nealimentare (pături, pilote, perne, produse de igienă personală, pampers). Toate produsele nealimentare vor fi noi, în ambalajul lor original.

Pentru a evita un coșmar logistic, produsele alimentare neperisabile (conserve, ulei, făină, făină de mălai, zahăr, orez, paste făinoase apă, etic.), vor fi primite exclusiv la bax, în ambalajul lor original și cu termen de garanție cât mai îndelungat.

”La vremea urcușului duhovnicesc spre Înviere, suntem chemați să ne purtăm sarcinile unii altora, ajutându-i pe semenii noștri răstigniți pe crucea durerii și a neputințelor și oferindu-le, cu credință și cu dragoste, prin rugăciuni și fapte bune, speranța că nu sunt singuri, ci, în toate, împreună cu Dumnezeu și la adăpostul Bisericii vii a lui Hristos”, este îndemnul Episcopiei Caransebeș către cetățenii din Caraș Severin, sâmbătă 19 martie 2022.

 

 

Comentarii

comentarii