Acasă Actualitate Colterm a început pregătirile pentru iarnă cu stocuri și alternative limitate

Colterm a început pregătirile pentru iarnă cu stocuri și alternative limitate

464
DISTRIBUIȚI

Colterm a început aprovizionarea cu materialele necesare susținerii sistemului de termoficare pe timp de iarnă. În ceea ce privește cărbunii, pe lângă cele 40.000 de tone din stocul companiei, există trei contracte care ar trebui să asigure primirea a alte câteva sute de mii. Dintre acestea, doar în cazul celui încheiat cu AMV Style, s-a stabilit prețul și graficul de livrare a 103.000 de tone de cărbuni.

Contractele cu probleme sunt încheiate cu Redolaj SRL Oradea și CE Oltenia. Primul, valabil până la finalul anului, obliga compania Redolaj SRL să livreze cantitatea de 100.000 de tone începând cu iunie 2019, dar până acum nu a trimis nimic, motivând prin lipsa transportului.

Cel încheiat cu CE Oltenia, valabil până în august 2021, presupunea negocierea anuală a prețului și graficului de livrare. Pentru perioada 1 octombrie 2019 – 31 august 2020, însă, încă nu s-a ajuns la un acord în ceea ce privește transportul.

Stocurile de combustibil lichid ale Colterm conțin 3.090 de tone de păcură și 101 tone de CLU. Aceste cantități pot fi folosite doar până pe 31 decembrie. Gazele naturale vor fi livrate de E-On Energie, în baza contractului semnat.

În cazul alternativelor la aceste surse de energie, Colterm are mai multe opțiuni, dar toate cu limitări. CET Centru și CET Sud nu pot susține singure necesarul de energie termică pentru perioada de iarnă. De asemenea, cazanele cu abur de la CET Sud nu pot funcționa fără suport de gaze naturale.

Singura sursă alternativă pe care Colterm o poate utiliza, CLU cu sulf sub nivelul de 0,5%, poate duce doar 40% din necesarul unei zile de vârf și 60% din cel al unei zile normare. Totuși, stocul pentru această substanță este 0, iar Colterm nu beneficiază de stație de desulfurare.

Comentarii

comentarii