Acasă Actualitate Comisie specială pentru verificarea proiectelor europene depuse de Primăria Timișoara la ADR...

Comisie specială pentru verificarea proiectelor europene depuse de Primăria Timișoara la ADR Vest, dar respinse

678
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara nu se poate lăuda cu (prea multe) proiecte pe finanţare europeană în noul ciclu financiar UE, cu toate că primarul Nicolae Robu se laudă tot timpul că are în sertar o mulţime de proiecte gata de start. După “norocul chior” pe care l-a avut la 31 decembrie 2018, când guvernul a prelungit cu încă trei luni termenul de depunere al proiectelor. Desigur, edilul continuă să susţină că are multe dosare de proiecte gata de depunere, fără a preciza care sunt acestea, ci anunţând doar că termenul – limită este data de 31 martie 2019. Ora 24.00.

Consilierul ALDE Laura Chindriş continuă demersurile de a cere verificarea proiectelor depuse de primărie la ADR Vest, dar care au fost respinse, pentru că de succesul acestora depinde absorbţia sau nu a unor importante fonduri europene şi, în consecinţă, a dezvoltării oraşului.

Aceasta a iniţiat un proiect de hotărâre privind “constituirea Comisiei speciale de analiză şi verificare a modului de întocmire a dosarului înregistrat de către Primăria Municipiului Timişoara pentru obţinerea finanţării nerambursabile acordată din Fondul de Mediu, în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane şi a celorlalte cereri de finanţare ce au fost depuse la ADR Timiş şi au fost respinse”.

În expunerea de motive, Laura Chindriş solicită crearea acestei comisii care îşi va desfăşura activitatea pe durata a 60 de zile de la adoptarea hotărârii şi se va întruni în ziua imediat următoare votului.

Chindriş propune spre dezbatere şi aprobarea în CLT a proiectului ce are scopul menţionat.

Comentarii

comentarii