Acasă Economic Competiție de hacking etic, cu participanți din 70 de țări, organizată de...

Competiție de hacking etic, cu participanți din 70 de țări, organizată de Banat IT și WreckTheLine

800
DISTRIBUIȚI

Între 1 și 3 februarie, 1540 de echipe de hackeri din întreaga lume s-au întrecut pentru a obține un loc în finala HackTM_CTF, care va avea loc în cadrul HackTM, între 22-24 mai, la Sala Polivalentă Dumbrăvița din Timișoara. Competiția de tip Capture The Flag (CTF) le-a oferit hackerilor români ocazia de a-și testa cunoștințele de programare alături de țări precum SUA, China, Japonia, Coreea de Sud, Israel, Brazilia, Taiwan și chiar și Mongolia. 

Competițiile de hacking etic, mai precis cele de tipul CTF, au căpătat în ultimii ani din ce în ce mai multă tracțiune în rândul pasionaților de programare de toate vârstele. Atractivitatea CTF-urilor constă în mediul ultra-competitiv și a provocărilor din domenii diverse ce pot fi rezolvate utilizând cunoștințe de de web, mobile, criptografie, social engineering, scripting, testing și multe alte skill-uri de programare.

Echipele înscrise la HackTM_CTF au trebuit să rezolve online, pe parcursul a 3 zile intense, cât mai multe dintre cele 33 de provocări de hacking legate, printre altele, de progressive web apps, web, forensics și crypto.

După ore întregi de hacking, echipa cu cele mai multe puncte (10,195) și cele mai multe provocări rezolvate (29/33) a fost o echipă din Israel. Pe locul doi, la o diferență de aproximativ 500 de puncte, s-a clasat o echipă din SUA, iar locul trei a fost revendicat de o echipă din Suedia. În ceea ce privește România, cea mai bine clasată echipă ocupă locul 11 cu 6370 de puncte și are șanse mari de a fi acceptată în cadrul finalei ce se va desfășura live la HackTM 2020. Pentru a-și rezerva locul în finala de pe 22-24 mai de la Timișoara, echipele din top 20 trebuie să trimită writeups-urile (transcrierile) care demonstrează cum au rezolvat problemele din concurs.

Organizat de Banat IT și WreckTheLine, HackTM_CTF a reușit să deservească cu succes o nișă de competiții sub-reprezentată în România. Pe lângă ambiția de a construi o competiție de top care să atragă pasionați de programare din toată lumea, HackTM_CTF dorește să ofere comunității locale posibilitatea de a se conecta în mod direct cu mediul de programare internațional. Tocmai de aceea, echipele finaliste vor juca ultima rundă la Timișoara, alături de participanții la HackTM, cel mai mare hackathon din Estul Europei.

Comentarii

comentarii