Acasă Actualitate Concursul prin care Rebecca Bedelean a ajuns „grădinar-șef” al Timișoarei, anulat de...

Concursul prin care Rebecca Bedelean a ajuns „grădinar-șef” al Timișoarei, anulat de instanță

DISTRIBUIȚI

Concursul prin care Rebecca Ioana Bedelean a ajuns „grădinar-șef” al Timișoarei rămâne anulat. Miercuri, 2 noiembrie, Curtea de Apel Timișoara a respins recursul formulat de aceasta și de primărie, astfel că rămâne definitivă decizia Tribunalului Timiș, din 3 august, care dă dreptate Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP).

Vă amintim că ANFP o acuza pe Rebecca Bedelean că are numai trei ani de vechime, în timp ce pentru înscrierea la concursul din august 2021 erau necesari minimum șapte. Interesant este că oamenii din comisia de concurs inițial au respins-o pe Bedelean, însă după contestație dosarul acesteia a fost acceptat. De altfel, ANFP refuzase încă de la început să publice anunțul privind concursul. Ce-i drept, din cauza încurcătorilor privind organigramele.

Iată decizia luată miercuri de judecătorii Curții de Apel Timișoara: „Respinge recursurile formulate de recurenţii – pârâţi Primarul Municipiului Timişoara şi Municipiul Timişoara şi Bedelean Rebecca Ioana în contradictoriu cu intimata – reclamantă Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici împotriva sentinţei civile nr. 715/03.08.2022.2022 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosarul nr. 1295/30/2022. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată azi, 02.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Sentința din primă instanță suna astfel: „Admite acţiunea formulată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în contradictoriu cu pârâţii UAT Municipiul Timişoara, Primarul Municipiului Timișoara şi Bedelean Rebecca-Ioana. Constată nulitatea de drept a concursului de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie vacante de consilier, clasa I, grad profesional principal, la Serviciul spaţii verzi şi locuri de joacă – Direcţia de mediu (post numit informal de Fritz „grădinar-șef” – n.r.) din cadrul Primăriei municipiului Timişoara, judeţul Timiş, din data de 20.05.2021 – proba scrisă. Dispune anularea Dispoziţiei Primarului Municipiului Timişoara, judeţul Timiş, nr.727/10.06.2021, a Dispoziţiei Primarului Municipiului Timişoara, judeţul Timiş, nr. 1198/23.07.2021 şi a Dispoziţiei Primarului municipiului Timişoara, judeţul Timiş, nr. 1409/13.08.2021. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Timiş. Pronunţată, azi, 03 August 2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia păr?ilor, prin mijlocirea grefei instanţei”.

Comentarii

comentarii