Acasă Cultura Conducerea Casei de Cultură din Reșița și cea a Teatrului de Vest...

Conducerea Casei de Cultură din Reșița și cea a Teatrului de Vest și-au dat mâna pentru cultură de calitate

DISTRIBUIȚI

N. D. VladulescuNicolai Dumitru Vlădulescu, directorul Teatrului de Vest Reşiţa, şi Marian Apostol, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, au decis să depășească orice orgolii și să colaboreze pentru organizarea unor spectacole artistice comune. Cei doi manageri din cultură au transmis în spațiul public o scrisoare prin care manifestă necesitatea unei bune colaborări.

 
Marian Apostol”În cadrul unei colaborări pe care o considerăm absolut necesară între două instituții reprezentative pentru activitatea culturală din Reșița, Teatrul de Vest și Casa de Cultură a Sindicatelor pregătesc o serie de spectacole care sperăm să atragă interesul iubitorilor de cultură din acest oraș, se spune în ceea ce am putea numi un comunicat comun. Acestea se vor desfășura atât în sala de spectacole de la Casa de Cultură a Sindicatelor cât și în sala de spectacole de la Teatrul de Vest. Împreună, am propus ca prin acțiunile întreprinse să aducem spectacole de calitate în Reșișa și să facem cunoscute resursele culturale ale acestui oraș în multe localități din țară, folsind în acest sens relațiile foarte bune cu casele de cultură ale sindicatelor din România. Această colaborare, care se bucură și de suportul Consiliul Județean Caraș-Severin, are în vedere și investițiile necesare pentru reparațiile și punerea în valoare a sălii de spectacole de la Casa de Cultură astfel încât, pe termen mediu, aceasta să corespundă exigențelor unui lăcaș de cultură.”
Cetățenii Reșiței și ai județului sunt, astfel, invitați, în perioada ce urmează, să participe la spectacole de teatru susținute de actorii de la Teatrul de Vest, dar și de actori de la teatre din București, precum Național, Nottara, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie, etc. Cu implicarea directă a Casei de Cultură a Sindicatelor vor fi promovate spectacolele Teatrului de Vest și în alte orașe, beneficiindu-se în acest scop de relația cu celelalte case de cultură din țară.
”Într-o altă ordine de idei, dorim ca sintagma Reșița – orașul cu poeți să se transforme într-o emblemă a municipiului, iar pentru aceasta promovarea cenaclului Semenicul și stabilirea de colaborări, schimburi de experiențe, cu alte cenacluri literare din țară este esențială, fiind de asemenea unul din obiectivele noastre, se mai spune în declarația comună. În acest context, facem cunoscut că în perioada imediat următoare reșițenii vor putea participa la toate acțiunile desfășurate în cadrul festivalului cultural Reșița în 10 dimensiuni la Casa de Cultură a Sindicatelor sau la Festivalul corurilor, manifestare care se va desfășura în sala de spectacole de la Teatrul de Vest. Fără să ne pierdem timpul în acțiuni de orgoliu sau într-o concurență inutilă, dorim ca prin acest tip de colaborare să răspundem mai bine nevoilor culturale pe care le are Reșița, oraș care, în ciuda problemelor economice și sociale, trebuie să rămână un punct de referință! Un oraș în care, din punct de vedere cultural, lucrurile bune nu sunt o întâmplare, ci o permanență!”, menționează cei doi semnatari.

Comentarii

comentarii