Acasă Economic Conferință internațională despre piața muncii și globalizare, în Europa Centrală și de...

Conferință internațională despre piața muncii și globalizare, în Europa Centrală și de Est, la UVT

791
DISTRIBUIȚI

Conferința internațională organizată anual de către Wage Network, în acest an în România și pentru prima dată la Universitatea de Vest din Timișoara, va avea loc, în perioada 10 – 11 octombrie.

Conferința își propune să treacă în revistă un set de tematici ale ultimilor patruzeci de ani, specifici cercetărilor asupra pieței muncii din țările Europei Centrale și de Est, prin care să acopere: evaluările inițiale din cercetări.

Este vorba de strategiile salariale planificate centralizat, mono-sindicalismul, reformele ce s-au succedat (politice și de liberalizare economică, privatizările, aderarea la UE) și rezultatele actuale (creșterea diferențială a salariilor, situația ocupării forței de muncă, disputele privind forța de muncă, rolul competențelor, acțiunea sindicală).

Conferința este deschisă academicienilor, studenților și practicienilor care lucrează în domeniul salarizării și al pieței muncii.

Cercetătorii și practicienii înscriși în program vor prezenta lucrări pe teme legate de Europa Centrală și de Est, cum ar fi:

evoluția salariilor, piața muncii și globalizarea,

salarizarea și ocuparea forței de muncă, salarizarea și schimbările sociale,

salarizarea și dezvoltarea, politicile salariale și practicile instituționale, sursele de date și utilizarea lor în studiul salarizării.

Comentarii

comentarii