Acasă Actualitate Consiliul Local Timișoara, în vizită la Szeged

Consiliul Local Timișoara, în vizită la Szeged

210
DISTRIBUIȚI
O delegație de aproximativ 40 de persoane a Consiliului Local Timișoara pleacă, vineri, 22 ianuarie, în orașul maghiar Szeged, înfrățit cu Timișoara, pentru a participa la acțiuni comune cu Consiliul Local Szeged. Primarul, viceprimarii, secretarul, consilierii municipali și alți reprezentanți ai municipalității trec, vineri dimineață, granița vestică pentru două zile de colaborare cu reprezentanții municipalității din Szeged. La ora 11, cele două consilii vor participa la o ședință comună, după luările de cuvânt ale primarilor celor două localități: Laszlo Botka și Gheorghe Ciuhandu.

 Aleșii locali din Szeged și Timișoara vor discuta despre proiectele pe care le derulează împreună în prezent și vor analiza propunerea de a extinde colaborarea și în domeniul turismului. Până acum, cele două orașe au fost partenere în proiectul grădiniilor zoologice, maghiarii ajutând la dezvoltarea celei din Timișoara. În plus, sistemul de parcare Telpark este unul comun, în sensul că tichetele de parcare cumpărate din Timișoara sunt valabile la Szeged și invers. Programul continuă cu vizite, cuprinde un meci de fotbal în sală, timișorenii urmând să revină acasă sâmbătă la prânz.
 
Meci de fotbal între consilieri municipali
 
În după amiaza zilei de vineri, timișorenii vor vizita Aquapolis wellness center, aflat în construcție, urmând ca de la ora 18, consilierii locali să lase costumele în cui și să treacă la echipament sportiv. Asta pentru că cele două consilii se vor duela într-un meci de fotbal în sală. „Managerul” echipei de fotbal a Consiliului Local Timișoara, secretarul Ioan Cojocari, ne-a dezvăluit numele consilierilor municipali care, foarte probabil, vor intra vineri pe teren pentru a apăra culorile Timișoarei: peneliștii Ciprian Jichici (portar) și Ciprian Bogdan, pesediștii Sorin Grindeanu (viceprimar), Radu Țoancă și Ionel Bungău, pedeliștii Adrian Pau, Romeo Bârlea și Ovidiu Ciuhandu și viceprimarul țărănist Adrian Orza. Echipa consiliului local a jucat, joia trecută, un meci de pregătire în compania unei selecționate a presei, pe care a spulberat-o cu 10-3, spune secretarul Cojocari. Căpitanul selecționatei presei, jurnalistul Gheorghe Ilaș, susține însă că au existat o serie de presiuni asupra echipei pe care a condus-o din teren, acesta invocând și faptul că secretarul Cojocari ar fi introdus în teren „stranieri” care nu prea aveau legătură cu consiliul local. Una peste alta, consilierii locali timișoreni au un meci deosebit de greu vineri, întrucât echipa maghiarilor conține câțiva foști divizionari.
 
Mai multe indicatoare cu Timișoara în Szeged
 
Sorin Grindeanu, viceprimar al Timișoarei, a pregătit un set de poze pentru primarul Szegedului, pentru a-i demonstra acestuia câte indicatoare rutiere cu Szeged există în Timișoara. Nemulțumirea viceprimarului Timișoarei este legată de faptul că, deși Szegedul este tranzitat de foarte mulți timișoreni, în orașul maghiar nu există plăcuțe care să indice drumul spre Timișoara. „Îi voi solicita domnului primar din Szeged să monteze mai multe indicatoare cu Timișoara, întrucât foarte mulți timișoreni merg la cumpărături acolo sau tranzitează Szegedul”, a declarat Grindeanu. 
 

Comentarii

comentarii