Acasă Actualitate Construcția noului stadion mută bucla tramvaielor de la Optica. Temporar, acestea vor...

Construcția noului stadion mută bucla tramvaielor de la Optica. Temporar, acestea vor întoarce la AEM

DISTRIBUIȚI

O perioadă de timp, tramvaiele care întorceau la bucla de la Optica vor circula doar până la Piața Gheorghe Domășnean – AEM, aceasta ca urmare a demarării lucrărilor la viitorul stadion din Calea Buziașului. Acestea vor face necesară mutarea buclei actuale, cu aproximativ 250 de metri mai aproape de AEM. Modificările sunt așteptate să intre în vigoare în aproximativ trei luni, spun cei din Primăria Timișoara

Lucrarea de mutare a acestei bucle va fi realizată de constructorul care se ocupă și de stadion, fiind parte din proiect. Deocamdată, lucrările efectuate sunt cele de pregătire a terenului pentru ridicarea arenei. În momentul în care va avea loc decopertarea acestui teren se va trece și la mutarea buclei. Aceasta va fi amplasată cu 250 de metri mai aproape de AEM. Până la finalizarea lucrărilor, tramvaiele vor întoarce în sensul din Piața Domășnean.

„Odată ce se finalizează decopertarea și lucrările avansează, va trebui începută relocarea liniei. Practic, bucla va fi mutată cu câteva sute de metri, cred că vorbim de 250 metri, înspre Piața Gheorghe Domășneanu. Va fi dintre primele lucrări pe care constructorul le va executa și ne așteptăm undeva în vara acestui an ele să fie executate. Pe perioada relocării buclei tramvaiele vor întoarce în sensul de la AEM și nu vor mai ajunge până în dreptul Optica. După ce bucla este finalizată, ele își vor relua vechiul traseu. Practic, între stadion și parcarea pe care o avem acum pe strada Siemens va fi construită o piațetă în care vor fi incluse și bucla, și stația de tramvai”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Comentarii

comentarii