Acasă Administraţie Constructorul primeşte mai mulţi bani pentru lărgirea drumului judeţean dintre Timişoara și...

Constructorul primeşte mai mulţi bani pentru lărgirea drumului judeţean dintre Timişoara și Moşniţa Nouă

908
DISTRIBUIȚI

Drumul judeţean DJ 592, care leagă Timişoara de Moşniţa Nouă va fi lărgit la patru benzi, dar la un preţ mai mare. Consilierii judeţeni au aprobat noul deviz de lucrări, iar suma alocată creşte de la 34 la 42 de milioane de lei, pentru că ar fi crescut costurile constructorului, legate de materiale, materii prime, de avize dar şi cu costul forţei de muncă.Aleşii judeţeni au votat în bloc, fără să întrebe, proiectul de modificare a preţurilor cuprinse în anexa la hotărârea CJT referitoare la extinderea acestui drum. În conformitate cu decizia luată, suma totală alocată a urcat de la 34.422.759 de lei la 42.358.398 lei

„Lucrarea de lărgire a drumului judeţean care leagă Timişoara Pentru îmbunătățirea capacității de circulație, a stării tehnice a infrastructurii deficitare, pe sectorul drumului județean DJ 592 cuprins între localitățile Timișoara – Moșnița Nouă, pentru creșterea mobilității rutiere și pentru asigurarea unor condiții de siguranță și confort pentru participanții la traficul rutier a fost demarat obiectivul de investiție ”Lărgire la 4 benzi de circulație DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă, jud. Timiș”, se arată în documentaţia aferentă proiectului de hotărâre aprobat.

De ce cresc preţurile? „În anul 2017 Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru obiectivul ”Lărgire la 4 benzi de circulație DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă, jud. Timiș” s-a actualizat de către S.C. PATH´S ROUT Timișoara S.R.L. În cursul anului 2018 au apărut modificări legislative care au generat creșteri semnificative la o serie de costuri (manoperă, materiale, materii prime ceea ce a condus la creșterea inclusiv a prețurilor unitare de transport și de utilaje). De asemenea, au apărut cheltuieli suplimentare determinate de condițiile prevăzute în unele avize obținute în faza de proiectare”, se mai spune în noua hotărâre de consiliu.

Comentarii

comentarii