Acasă Actualitate Contestaţii peste contestaţii la licitaţii

Contestaţii peste contestaţii la licitaţii

493
DISTRIBUIȚI

“Nu este vina primăriei municipiului Timişoara că banii sunt limitaţi. Acesta este bugetul oraşului. Când sunt bani puţini şi mulţi amatori nu poţi să-i satisfaci pe toţi”

Primarul Timişoarei Gheorghe Ciuhandu a vorbit despre licitaţiile pe care le organizează primăria în vederea desemnării firmelor care să se ocupe de întreţinerea de drumuri în Timişoara. Oraşul este împărţit în patru zone, pentru fiecare dintre aceste zone organizându-se licitaţie. Nici o licitaţie nu a scîăpat necontestată însă… “Toate aceste licitaţii au fost atacate în instanţă de firmele care au pierdut. Toate procesele au fost câştigate de Primăria Timişoara”, spune primarul Timişoarei Gheorghe Ciuhandu. Astfel s-a ajuns ca o licitaţie să dureze nouă luni cu tot cu contestaţie. Unele dintre contestaţii au fost făcute chiar de către SC Drumuri Municipale SA, societatea primăriei. “O altă societate care ne acuza de un comportament interesat şi că am susţine societatea casei – SC Drumuri Municipale. – este SC Confort. Ei atacă întreţinerea şi reparaţia de străzi în zona de nord-est în instanţă. Se respinge”, mai spune Gheorghe Ciuhandu.

Licitaţiile au durat luni de zile

Primarul a scos în evidenţă şi cazul unei expert, care, spune Gheorghe Ciuhandu, prin expertizele date se contrazice, spunând un lucru într-o zi şi peste şase luni exact contrariul.“La distanţă de jumătate de an acest om se contrazice. Pe acest temei că un expert tehnic emite în aceeaşi speţă două afirmaţii care se bat cap în cap am formulat o plângere penală împotriva expertului”, mai spune Ciuhandu. Primăria are 11 procese cu firma Confort din câte spune primarul Timişoarei Gheorghe Ciuhandu. Opt câştigate de primărie, unul pe rol şi celelalte obligă la plata unei sume firma. “Nu este vina primăriei municipiului Timişoara că banii sunt limitaţi. Acesta este bugetul oraşului. Când sunt bani puţini şi mulţi amatori nu poţi să-i satisfaci pe toţi. Licitaţiile au început în august 2009 şi abia pe 12 aprilie am fost în măsură să asigurăm contractele în toate cele patru zone ale oraşului. Nu am fost în măsură să facem aceste lucrări câtă vreme se fac aceste contestaţii”, spune Ciuhandu. Licitaţiile au fost cîştigate într-un final de Drumuri Municipale, Drumco şi Strabag asociat cu RSG pe două zone.

“Nu puteau firme care aveau toată baza să meargă cu preţurile mai mici decât noi”

“Noi după licitaţie am trimis o adresă şi am prezentat argumentele pentru care credem că licitaţiile nu au fost corecte pentru că nu puteau firme care aveau toată baza să meargă cu preţurile mai mici decât noi. Ne-am dat seama că sunt nişte şmecherii făcute în devize. Am comandat pe fiecare lucrare expertiză extra judiciară. Une expert judiciar care este autorizat la tribunal. În expertizele pe care le-a făcut acest domn din 94 de articole la 71 nu au fost respectate regulile. Ce spune domnul primar trebuie să le justifice undeva în instanţă. E posibil să fie aşa, e posibil să nu fie aşa.  Nu l-am acuzat pe domnul primar, am acuzat primăria şi comisia de licitaţie”, spune Georgică Cornu, patronul Confort SA.
 

Comentarii

comentarii