Acasă Economic Continental a cumpărat fabrica de cablaje Kromberg & Schubert din Timişoara

Continental a cumpărat fabrica de cablaje Kromberg & Schubert din Timişoara

1078
DISTRIBUIȚI

Kromberg Schubert

Producătorul german de cablaje şi sisteme electrice pentru industria auto Kromberg & Schubert a vândut către Grupul Continental fabrica din Timişoara, potrivit unor surse din industria auto locală. Astfel Kromberg opreşte producţia de cablaje din Timişoara, însă mizează pe cercetare şi dezvoltare. Dacă producţia de cablaje de obicei necesită multă forţă de muncă plătită cu un salariu cât mai mic, în medie de 1.500 lei net, valoarea adăugată fiind redusă, cercetarea înseamnă locuri de muncă bine plătite pentru personal calificat, iar inginerii au salarii de mii de euro.

Decizia de vânzare a fost luată la câteva luni de când Kromberg & Schubert a închiriat 2.000 de metri pătraţi de birouri în proiectul Vox Technology Park din Timişoara pentru un birou de cercetare şi dezvoltare unde acum lucrează 200 de angajaţi.

Decizia Kromberg & Schubert a fost adoptată ţinând cont de evoluţia pieţei muncii din România şi s-a dorit reducerea expunerii pe piaţa românească. O alternativă era de a vinde fabrica, dar de păstrare a activităţii de proiectare.

Continental a achiziţionat fabrica în Timişoara pentru a extinde capacitatea de producţie a Contitech care produce instalaţii pentru sistemele de aer condiţionat de pe automobile dar şi curele de transmisie.

Sursa: zf.ro

 

Comentarii

comentarii