Acasă Actualitate Copii intoxicaţi cu gaze la o şcoală din Timiş

Copii intoxicaţi cu gaze la o şcoală din Timiş

DISTRIBUIȚI

Sistemul de încălzire a fost cauza pentru care la şcoala din Ştiuca nu mai puţin de 10 copii au fost intoxicaţi cu gaz. Pompierii sunt acum aoclo pentru a evalua situaţia la faţa locului. 20 de copii au fost deja evacuaţi din incintă.

„Au fost mobilizate din partea inspectoratului pe lângă o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială Transport Personal şi Victime Multiple şi o echipă de control” spune maior Mihoc Lucian Vasile, inspector şef ISUB. Acum se evaluează situaţia medicală la faţa locului, în acest moment nu au fost transportaţi la spital. Din fericire nu sunt decedaţi.

Un inspector general adjunct a plecat acolo şi a fost anunţat şi Ministerul Educaţiei despre incident. Cum s-a întâmplat totul? Azi dimineaţă s-a luat curentul. La şcoală aveau nişte surse de alimentare pentru cazane, acele surse au fost luate de firmă pentru verificare şi nu aveau altele în loc. Prin urmare, s-au supraîncins caloriferele din clădirea şcolii. „Ţevile care făceau legătura cu caloriferele au fost vopsite cu vopsea de ulei, fiind supraîncinse, vaporii, treptat, pe parcursul unei ore întregi, au produs copiilor stări de vomă, senzaţii de lipotemie, dureri abdominale. Este vorba despre 18 copii din clasa a 5-a şi a 7-a. 11 au fost transportaţi cu ambulanţe civile şi şapte cu SMURD la spital”, spune Aura Danielescu, inspector şcolar general de Timiş. Copiii sunt stabili, dar urmează ca la spital să li se facă o evaluare mai amănunţită.

 

Comentarii

comentarii