Acasă Actualitate Copiii au luat cu asalt parcul reamenajat din Calea Şagului

Copiii au luat cu asalt parcul reamenajat din Calea Şagului

DISTRIBUIȚI

Copiii au dat năvală ieri în parcul din Calea Şagului. Parcul Clăbucet a ajuns la finalul unei etape de reamenajare. Copiii au profitat din plin de această reamenajare a locului destinat în principal lor şi au pus la încercare jocurile aflate în parc. Şi au avut unde să se joace, în timp ce părinţii stăteau cuminţi pe băncuţe. Fie că se dădeau pe tobogan, fie că săreau pe o membrană de cauciuc, copiii au găsit un loc unde să-şi descarce energia chiar între blocuri. Un loc bun pentru copiii din zonă, la distanţă mică de locul unde locuiesc mulţi dintre ei. Parcul Clăbucet este un parc de recreere, cu multiple funcţiuni: loc de joacă pentru copii, teren de sport şi spaţiu de recreere. Locul de odihnă şi recreere are ca centru compoziţional o fântână arteziană cu jocuri de apă programabile, cu variaţii de înălţime a jetului de apă, iar pe timp de noapte cu lumini în culori.

Echipament de căţărat tip tunel de sfori
Fondul vegetal existent a fost completat masiv cu specii şi soiuri deosebite de arbori şi arbuşti, care să aducă diversitate şi culoare. Mobilierul urban a fost completat cu 31 de bănci şi 56 de coşuri de gunoi, iar solul a fost acoperit cu 4920 mp de gazon rulat. Locul de joacă a fost completat cu numeroase echipamente noi, majoritatea din import, renunţându-se la o parte din vechile echipamente. S-a regândit şi s-a reîmpărţit toată suprafaţa lui pe grupe de vârstă. Echipamentele de joacă au fost grupate în 3 categorii de vârstă: 3- 5 ani, 6-10 ani, respectiv 10-14 ani. Ca noutate se remarcă echipamentul de căţărat tip tunel din sfori, precum şi podeţul suspendat destinat echilibristicii, ambele produse în Germania, precum şi trambulina elastică şi măsuţa cu scăunele tip ursuleţ. Întreaga suprafaţă a spaţiului de joacă a fost acoperită cu o suprafaţă cauciucată din tartan, pentru amortizarea şocurilor la aterizare. Şi cele două terenuri de fotbal au suferit îmbunătăţiri. Valoarea investiţiei este de 250.000 lei, din care 60.000 lei au fost pentru locul de joacă.

“Tot felul de derbedei care distrug şi depreciază toate aceste investiţii”
Nu toate stau ca pe roze însă. Unii mai atentează la integritatea parcului. “Problema va fi că, cel puţin din spusele locatarilor, există riscul cu care deja ne-am confruntat la Parcul Uzinei cu tot felul de derbedei care distrug şi depreciază toate aceste investiţii. Eu fac apel pentru a nu ştiu câta oară şi la cetăţeni. Va fi şi poliţie comunitară, dar evident că poliţia comunitară deja are probleme de a curpinde toate dispozitivele pe care le are mai cu seamă că unele trebuie păzite în trei schimburi. Fac apel la populaţie să creeze o opinie publică şi o o mentalitate împotriva acestor indivizi care sunt şi certaţi cu legea şi care ne fac şi de râs. De aceea sper într-o bună colaborare cu consiliul de cartier, chiar am discutat posibilitatea separării consiliului de cartier Iosefin-Dâmboviţa în două pentru că sunt probleme diferite”, a spus primarul Timişoarei Gheorghe Ciuhandu.

Comentarii

comentarii