Acasă Sănătate Copiii diagnosticați cu autism la vârsta de 1-3 ani, pot scăpa la...

Copiii diagnosticați cu autism la vârsta de 1-3 ani, pot scăpa la 5 -7 ani. Casa Faenza Timișoara oferă soluția!

DISTRIBUIȚI

Asociația Casa Faenza Timișoara, aleea Sănătății nr. 15, cu sprijinul Fundației pentru Comunitate și MOL România prin programul MOL pentru sănătatea copiilor implementează proiectul  ”Un zâmbet pentru autism”.

Loredana Crețu, directoarea Casei Faenza, a explicat că acesta se adresează copiilor cu vârsta mai mică de 3 ani care sunt diagnosticați cu tulburare de spectru autist deoarece sunt foarte puține servicii de abilitare specifice pe care această categorie vulnerabilă le poate accesa.

Totodată, trebuie luat în considerare un aspect demonstrat de cercetările din domeniu: copii care au beneficiat de diagnosticare precoce, intervenție timpurie eficientă și sunt la un nivel cognitiv și de adaptare relativ bun au șanse mari de a ieși de sub diagnostic în jurul vârstei de 5-7 ani.

Astfel, scopul proiectului este de a demonstra eficiența depistării și intervenției precoce în creșterea nivelului de dezvoltare a copiilor cu întârziere de dezvoltare și elemente autiste folosind tehnici de terapie prin artă, stimulare senzorială și învățare prin joc.

Activitățile derulate prin proiect sunt diagnosticare medic specialist pedopsihiatru, evaluare psihologică complexă pe toate ariile de dezvoltare, activități de terapie specifice intervenției în autism și grupei de vârstă care acoperă toate ariile de dezvoltare și consilierea părinților, înțelegerea diagnosticului, model de interacțiune cu copilul, accesare de resurse comunitare.

Pentru a asigura continuitatea activităților din proiect și după finalizarea finanțării, Casa Faenza beneficiază de parteneriate cu: Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Sociologie și Psihologie, Asociația Română pentru Studiu și Intervenție în Traumă, SC Klass Kinetica SRL și Liceul de Arte Plastice Timișoara.

Înscrierea copiilor în proiect se realizează direct la sediul asociației, Timișoara, Aleea Sănătății nr. 15. Pentru informații detaliate sunați la numărul de telefon 0356 101 409.

 

 

 

Comentarii

comentarii