Acasă Cultura Corul de copii Cantanti din Timișoara – Medalia de Aur la concursul...

Corul de copii Cantanti din Timișoara – Medalia de Aur la concursul internațional în Grecia

632
DISTRIBUIȚI

Corul de copii Cantanti din Timișoara a participat săptămâna trecută la cea de-a 37a ediție a Concursului coral internațional de la Preveza, Grecia, undea câștigat Medalia de Aur și Premiul pentru cel mai bun cor din categoria „coruri de copii”.

Înainte de a pleca în Grecia, membrii formației corale au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului.

Cei 30 de copii, purtând pe tricouri catedrala timișoreană, au reprezentat cu cinste Mitropolia Banatului, Timișoara și România la cea mai importantă competiție corală din Europa de Sud, unde au participat coruri din mai multe țări (din Polonia până în Indonezia) cu tradiție în muzica corală.

Între piesele pregătite pentru concurs, partitura „Rugăciune”, dedicată copiilor pentru această competiție de compozitorul timișorean Gabriel Mălăncioiu, a fost apreciată de juriu.

„Performanța copiilor noștri spune multe despre cum se clădește, de fapt, orice capitală culturală europeană: prin pasiune, dăruire, solidaritate, profesionalism și muncă, multă muncă – toate, împreună.

Pentru toate acestea, se cuvin mulțumiri doamnei Maria Gyuriș, artizan al perfecțiunii și performanței, secondată la pian de doamna Mariana Sînmărtinean, domnului Voicu Popescu, dirijor al Corului de copii al Radiodifuziunii, invitat la Timișoara pe parcursul cantonamentului care a precedat plecarea la Preveza, compozitorului timișorean Gabriel Mălăncioiu și părinților, care susțin, de 5 ani, financiar și emoțional, această minunată experiență!”, a spus Camelia Mingasson, președintele Asociației Culturale Kratima, unde corul copiii își desfășoară activitatea.

Palmaresul copiilor de la Cantanti mai cuprinde un Premiu II la Concursul coral internațional de la Ohrid, Macedonia, în 2018, un Premiu III la Festivalul-concurs „Gavriil Musicescu” de la Iași, în 2015, precum și foarte apreciate prezențe la festivaluri europene de prestigiu : „Meet Mozart”, la Salzburg, în 2016, și „Istramusica”, la Porec, în Croația, în 2017.

Comentarii

comentarii